Sarbatoare la Biserica Duminica Mare din Botosani! - GALERIE FOTO

Sarbatoare la Biserica Duminica Mare din Botosani! - GALERIE FOTO
Cateva sute de crediniosi au participat sambata seara, la Biserica Duminica Mare din Botosani, la slujba de vecernie care precede marea sarbatoare a Pogorarii Duhului Sfant! Peste 20 de slujitori ai bisericii, impreuna cu preotul paroh Vasile Stefan si parintele protopop Lucian Leonte, au oficiat slujba, marcand astfel una dintre cele mai frumoase momente ale crestinatatii, Rusaliile.

In predica sa, parintele Protopop Lucian Leonte a amintit in fata credincioasilor si despre faptul ca sambata, inaintea Rusaliilor, biserica ortodoxa pomeneste mortii."Pomenim astazi pe toti cei raposati, din toate timpurile, toate locurile. Sfanta biserica, cu mare intelepciune a randuit astazi mosii de vara, inaintea Pogorarii Duhului Sfant. A vrut astfel sa confirme faptul ca Dumnezeu revarsa harul Duhului Sfant pe tori fiii bisericii, adica si pe cei raposati", a spus parintele protopop. 

Biserica cu hramul "Pogorârea Sfântului Duh" (Duminica Mare) a fost construită în vara anului 1838, alături de locul unde a existat până la acea dată o biserică veche construită din lemn, având hramul "Sfântul Vasile".

Aşa după cum reiese din pomelnicul ctitorilor, un rol deosebit la construirea bisericii "Duminica Mare" l-a avut Mitropolitul Moldovei Veniamin Costache şi preoţii de atunci Neculai şi Ilarion, care "cu banii strânşi de la poporăni din breasla cărămidarilor şi de la alţi făcători de bine au reuşit ridicarea acestui sfânt locaş în vara anului 1838". 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
181

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
274

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
216

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...