Sarbatoare la Biserica Duminica Mare din Botosani! - GALERIE FOTO

Sarbatoare la Biserica Duminica Mare din Botosani! - GALERIE FOTO
Cateva sute de crediniosi au participat sambata seara, la Biserica Duminica Mare din Botosani, la slujba de vecernie care precede marea sarbatoare a Pogorarii Duhului Sfant! Peste 20 de slujitori ai bisericii, impreuna cu preotul paroh Vasile Stefan si parintele protopop Lucian Leonte, au oficiat slujba, marcand astfel una dintre cele mai frumoase momente ale crestinatatii, Rusaliile.

In predica sa, parintele Protopop Lucian Leonte a amintit in fata credincioasilor si despre faptul ca sambata, inaintea Rusaliilor, biserica ortodoxa pomeneste mortii.



"Pomenim astazi pe toti cei raposati, din toate timpurile, toate locurile. Sfanta biserica, cu mare intelepciune a randuit astazi mosii de vara, inaintea Pogorarii Duhului Sfant. A vrut astfel sa confirme faptul ca Dumnezeu revarsa harul Duhului Sfant pe tori fiii bisericii, adica si pe cei raposati", a spus parintele protopop. 

Biserica cu hramul "Pogorârea Sfântului Duh" (Duminica Mare) a fost construită în vara anului 1838, alături de locul unde a existat până la acea dată o biserică veche construită din lemn, având hramul "Sfântul Vasile".

Aşa după cum reiese din pomelnicul ctitorilor, un rol deosebit la construirea bisericii "Duminica Mare" l-a avut Mitropolitul Moldovei Veniamin Costache şi preoţii de atunci Neculai şi Ilarion, care "cu banii strânşi de la poporăni din breasla cărămidarilor şi de la alţi făcători de bine au reuşit ridicarea acestui sfânt locaş în vara anului 1838".



 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
5

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
28

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
134

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...