Recital cameral, astazi, la Filarmonica Botosani, sustinut de cvartetul de coarde Vox Artis

Recital cameral, astazi, la Filarmonica Botosani, sustinut de cvartetul de coarde Vox Artis
Joi, 21 iunie 2012, de la ora 18.30, la Filarmonica Botosani este programat un Recital cameral susţinut de Cvartetul de coarde "VOX ARTIS" (Iaşi)

Membri:

ANDREI CHIRILĂ, vioara I
ALINA TUDORACHE, vioara a II-a
PAUL OLTEAN, violă
LILIANA BIŞOC, violoncel

În program:

J. Haydn: Cvartetul op. 1 nr. 1, în si b major - Vânătoarea   (compus: 1755-1760)  
J. Haydn: Cvartetul op. 3 nr. 5, în fa major (cu Serenadă)
W. A. Mozart: Cvartetul nr. 1, în sol major, KV 80/73f (compus: 1770) 
A. Dvorák: Cvartetul nr. 12, în fa major - Cvartetul american (compus: 1892-1895) 

ANDREI CHIRILĂ - vioara I. Şi-a făcut studiile la Liceul de Artă Octav Băncilă şi la Universitatea de Arte George Enescu, absolvind în anul 2003, la clasa profesoarei Maria Toronciuc. De asemenea, a urmat şi un masterclass susţinut de violonistul Florin Paul. Membru al orchestrei simfonice şi şef de partidă la vioara I în orchestra Philarmonie der Nationen din Germania până în anul 2011, având turnee în SUA, China, Africa de Sud, Franţa, Italia etc. În calitate de solist, Andrei Chirilă a susţinut recitaluri şi concerte în ţară, la Iaşi, Botoşani, Vatra Dornei. În prezent beneficiază de îndrumarea maestrului Bujor Prelipcean.

ALINA TUDORACHE - vioara a II-a. În anul 2006 a absolvit cursurile Universităţii de Arte George Enescu, clasa de vioară a profesorului Anton Diaconu (vioara a II-a în Cvartetul Voces). De asemenea, a urmat cursuri de masterat la aceeaşi universitate, clasa profesor Bujor Prelipcean (vioara I în Cvartetul Voces). În prezent este solist instrumentist cu atribuţii de şef partidă în orchestra Filarmonicii Moldova. Este laureată a Concursului Internaţional de vioară Ion Voicu (2010); a primit Premiul special la Odorheiu Secuiesc (1999) şi Premiul special la Concursul Naţional de la Deva (1996).

PAUL OLTEAN - violă. Şi-a făcut studiile la Liceul de Artă Octav Băncilă şi la Universitatea de Arte George Enescu, absolvind la clasa profesorului Constantin Stanciu (violă în Cvartetul Voces). A fost distins cu numeroase premii la Olimpiadele naţionale de la Deva şi Tulcea. Este colaborator în orchestra simfonică ieşeană. Din anul 2012, beneficiază de îndrumarea profesorului Bujor Prelipcean.

LILIANA BIŞOC - violoncel. A început studiul violoncelului la Suceava, continuând la Academia de Arte George Enescu ale cărei cursuri le-a absolvit în anul 1991. Din anul 1990 este violoncelistă în orchestra simfonică a Filarmonicii Moldova din Iaşi, având în paralel o bogată activitate camerală. A activat în orchestra La Camerata, ansamblu cu activitate în ţară şi străinătate. Din anul 2002 este şef de partidă în orchestra ieşeană, interpretând importante partituri solistice din repertoriul simfonic consacrat. (botosani-info-simfonic)
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

38 de ani de la dezastrul de la Cernobâl. La Botoșani ”bate-un vânt ciudat…” (Foto)

astăzi, 14:26
75

Pe 26 aprilie 1986, la ora 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. O explozile care a degajat emisii puternic radioactive, nori întregi începând c...

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
326

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
260

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...