Recital cameral, astazi, la Filarmonica Botosani, sustinut de cvartetul de coarde Vox Artis

Joi, 21 iunie 2012, de la ora 18.30, la Filarmonica Botosani este programat un Recital cameral susţinut de Cvartetul de coarde "VOX ARTIS" (Iaşi)

Membri:

ANDREI CHIRILÄ‚, vioara I
ALINA TUDORACHE, vioara a II-a
PAUL OLTEAN, violă
LILIANA BIÅžOC, violoncel

În program:

J. Haydn: Cvartetul op. 1 nr. 1, în si b major - Vânătoarea   (compus: 1755-1760)  
J. Haydn: Cvartetul op. 3 nr. 5, în fa major (cu Serenadă)
W. A. Mozart: Cvartetul nr. 1, în sol major, KV 80/73f (compus: 1770) 
A. Dvorák: Cvartetul nr. 12, în fa major - Cvartetul american (compus: 1892-1895) 

ANDREI CHIRILÄ‚ - vioara I. Åži-a făcut studiile la Liceul de Artă Octav Băncilă ÅŸi la Universitatea de Arte George Enescu, absolvind în anul 2003, la clasa profesoarei Maria Toronciuc. De asemenea, a urmat ÅŸi un masterclass susÅ£inut de violonistul Florin Paul. Membru al orchestrei simfonice ÅŸi ÅŸef de partidă la vioara I în orchestra Philarmonie der Nationen din Germania până în anul 2011, având turnee în SUA, China, Africa de Sud, FranÅ£a, Italia etc. În calitate de solist, Andrei Chirilă a susÅ£inut recitaluri ÅŸi concerte în Å£ară, la IaÅŸi, BotoÅŸani, Vatra Dornei. În prezent beneficiază de îndrumarea maestrului Bujor Prelipcean.

ALINA TUDORACHE - vioara a II-a. În anul 2006 a absolvit cursurile Universităţii de Arte George Enescu, clasa de vioară a profesorului Anton Diaconu (vioara a II-a în Cvartetul Voces). De asemenea, a urmat cursuri de masterat la aceeaÅŸi universitate, clasa profesor Bujor Prelipcean (vioara I în Cvartetul Voces). În prezent este solist instrumentist cu atribuÅ£ii de ÅŸef partidă în orchestra Filarmonicii Moldova. Este laureată a Concursului InternaÅ£ional de vioară Ion Voicu (2010); a primit Premiul special la Odorheiu Secuiesc (1999) ÅŸi Premiul special la Concursul NaÅ£ional de la Deva (1996).

PAUL OLTEAN - violă. Åži-a făcut studiile la Liceul de Artă Octav Băncilă ÅŸi la Universitatea de Arte George Enescu, absolvind la clasa profesorului Constantin Stanciu (violă în Cvartetul Voces). A fost distins cu numeroase premii la Olimpiadele naÅ£ionale de la Deva ÅŸi Tulcea. Este colaborator în orchestra simfonică ieÅŸeană. Din anul 2012, beneficiază de îndrumarea profesorului Bujor Prelipcean.

LILIANA BIÅžOC - violoncel. A început studiul violoncelului la Suceava, continuând la Academia de Arte George Enescu ale cărei cursuri le-a absolvit în anul 1991. Din anul 1990 este violoncelistă în orchestra simfonică a Filarmonicii Moldova din IaÅŸi, având în paralel o bogată activitate camerală. A activat în orchestra La Camerata, ansamblu cu activitate în Å£ară ÅŸi străinătate. Din anul 2002 este ÅŸef de partidă în orchestra ieÅŸeană, interpretând importante partituri solistice din repertoriul simfonic consacrat. (botosani-info-simfonic)
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

România, prima țară din UE care va achiziționa sistemul antiaerian Iron Dome. MApN a semnat acordul de 2 miliarde euro cu compania israeliană Rafael!

astăzi, 20:29

România a semnat pe 18 iulie 2025, acordul-cadru privind achiziÈ›ionarea de sisteme de apărare antiaeriană similare cu Iron Dome de la compania israeliană Rafael, a anunÈ›at Ministerul ApărÄ...

Cutremur în sistemul de sănătate: Lovitură puternică împotriva practicilor din clinicile private!

astăzi, 19:50

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rogobete , a afirmat că vor fi luate măsuri în cazul în care spitalele private transferă pacienÈ›i la unităţi din sistemul public, pentru ...

Botoșănean amendat după ce a făcut grătar pe spațiul verde!

astăzi, 19:00

În data de 18.07.2025, poliÈ›iÈ™tii locali au desfășurat activități pentru identificarea persoanelor care săvârÈ™esc fapte ilicite ÅŸi luarea măsurilor legale pentru combaterea ÅŸi p...