"Punguta cu doi bani", o poveste pentru mari si mici la Teatrul Vasilache! - VIDEO - Continua concursul "Deseneaza spectacolul"!

"Punguta cu doi bani", o poveste pentru mari si mici la Teatrul Vasilache! - VIDEO - Continua concursul "Deseneaza spectacolul"!
Duminică, 6 iunie 2010, atât la ora 11.00, cât şi la ora 12.30, sunteţi aşteptaţi la Teatrul pentru Copii şi Tineret Vasilache Botoşani, pentru a vă reîntâlni cu personajele poveştii "Punguţa cu doi bani", după Ion Creangă, într-un spectacol cu actori şi păpuşi.

Spectacolul este o reală încântare pentru cei mici, însă actorii au replici şi pentru... părinţi şi bunici! Familiarizaţi cu năstruşnicele poveşti ale moldoveanului Creangă, spectatorii vor petrece o duminică relaxantă în sala de spectacol, unde cei mici vor învăţa că, atunci când lupţi pentru dreptate, până şi Boierul - cât e el de boier - se vede nevoit să îţi recunoască meritele. Nu acelaşi lucru se întâmplă pentru cel care - bogat sau sărac - tânjeşte la bunul altuia, fără a fi dispus să muncească în vreun fel!

Iar faptul că micuţii şi-au însuşit învăţămintele se reflectă inclusiv pe stradă sau în parc, unde actorii Marius Rusu (Boierul) şi Florin Iftode (Vizitiul) sunt apostrofaţi de copii, care îi ceartă că au fost răi şi au furat punguţa Cocoşului. 

"Interpretez cu mare plăcere acest rol, anume Cocoşul, pentru că este un personaj ce reprezintă spiritul românului. Deşi e trecut prin apă şi foc reuşeşte să găsească resursele pentru a învinge răul şi a face dreptate. Se spune că, cu cât avem mai multe gloanţe în noi, cu atât devenim mai puternici. Vedeţi cum boierul e învins cu propriile arme? Iubirea este energia vieţii. Cocoşul iubeşte moşul, dar poate şi... găina babei... Dar asta aflaţi duminică", spune Mihaela Nistorică, director al Teatrului pentru Copii si Tineret Vasilache Botosani.

Actorii vor interpreta personajele astfel: Cocoşul - Mihaela Nistorică, Găinuşa – Ramona Hriscu, Baba - Aurica Dobrescu, Moşul- Laurenţiu Vasilache, Boierul - Marius Rusu, Vizitiul - Florin Iftode.

Regia artistică: Valentin Dobrescu; scenografia:  Mihai Pastramagiu; muzica:  Alin Macovei Moraru.

Rezervări – de luni până vineri -  la telefon  0756084651 /  0231.514353 şi  la adresa teatrulvasilache@yahoo.com.
Preţul unui bilet de intrare este  5 lei

Conducerea Teatrului Vasilache le aminteste copiilor ca sunt asteptati in fiecare duminica cu desenele care ilustreaza spectacolul din duminica precedenta, pentru a participa la editia a doua a Concursului "Deseneaza spectacolul"! Castigatorii vor fi desemnati la închiderea stagiunii, pe 27 iunie 2010, cu ocazia premierei spectacolului "Iedul cu trei capre". Se va premia cate un desen pentru fiecare titlu de spectacol.

Stiri Botosani va prezinta desenele dupa spectacolul "La bunici".
 


 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneni condamnați la 10 și 12 ani închisoare pentru uciderea unui bărbat. Motivul pentru care instanța a micșorat daunele morale!

astăzi, 07:38
64

Curtea de Apel Suceava a redus cuantumul pedepsei aplicate inculpatului Ioan Ș. la 10 ani de închisoare (în loc de 12 ani de închisoare), pentru săvârșirea infracțiunii de ...

Andrei Patache și-a certat jucătorii, după Poli Iași - FC Botoșani: ”I-am respectat prea mult!”

astăzi, 07:15
79

La această partidă, oaspeții nu l-au putut avea pe bancă pe antrenorul Bogdan Andone (49 de ani), care a fost suspendat de Comisia de Disciplină a FRF (Federația Română de Fotbal) pentru ...

Calendar ortodox: Astăzi le cinstim pe Sfânta Mironosiţă şi întocmai cu Apostolii Maria Magdalena; Sfânta Cuvioasă Muceniţă Marcela

astăzi, 07:00
51

Sfânta Maria Magdalena a fost uceniţă şi mironosiţă a Mântuitorului Iisus Hristos, cea dintâi şi cea mai mare dintre toate uceniţele şi purtătoarele de mir. Era din Galileea...