"Muc cel Mic", o poveste pe viu la Teatrul Vasilache!

O fetita de 3 anisori isi tine strans la piept catelusul de plus, pe care il aduce duminica de duminica la teatrul de papusi. Si-a luat si posetica, azi e premiera si rochita cocheta trebuie asortata cu grija…

In jurul ei, spectatori mari si mici. Parinti si copii. Au venit la teatru pentru starea de poveste pe viu. Cei mari cred ca papusile prind viata, cei mici stiu ca parintii au nevoie sa creada! Un vartej miraculos pe care il creeaza regizorul, de cele mai multe ori prin intermediul actorilor, la care se adauga ingeniozitatea si capacitatea de adaptare a propriei viziuni regizorale la disponibilitatea de intelegere a copilului-spectator.

Regizorul Marius Rogojinschi a creat un spectacol, un personaj si o... poveste pe viu.



Utilizand cu luciditate talentul actorilor Teatrului Vasilache, Marius Rogojinschi reuseste sa valorifice nu numai papusile, ci si manuitorii din spatele lor, farmecul piesei fiind astfel asigurat si prin ritmul vioi transmis de Povestitor (Florin Iftode) in relatie directa cu publicul, dar si prin expresivitatea interpretativa a Mihaelei Stempel, cea care a dat viata Micului Muc, carora li se adauga, intr-un tot bine conturat artistic, contributiile exceptionale ale actorilor Marius Rusu, Aurica Dobrescu, Ibica Leonte, Anamaria Chelaru, Claudiu Gălăţeanu.

Realizat in tehnica moderna a luminii negre (black light), intr-o fantezie scenografica menita sa intregeasca atmosfera de basm, prin coloristica vie si caracterul oriental al povestii scrise de Wilhelm Hauff, spectacolul "Muc cel Mic" este atat pentru cei mici, cat si pentru adulti, un parcurs artistic in care Binele nu invinge intotdeauna, dar nu pentru a face loc Raului, ci pentru ca Micul Muc sa traga invataminte din propriile intamplari.



Dinamica si ritmul antrenant, mijloacele tehnice folosite, au reusit sa redea papusilor statut de actor. Iar ei, actorii, stiu ca in fiecare spectacol isi imprumuta sufletul unei papusi pentru a se strecura, astfel, in ochii mari si copilului-spectator!

"Muc cel Mic" este un spectacol care, in era informatizarii absolute si avalansa incontrolabila a desenului animat, trebuie vazut de fiecare copil!

MUC CEL MIC, de Wilhelm Hauff

Din distribuţie fac parte actorii Aurica Dobrescu, Ibica Leonte, Mihaela Ştempel, Anamaria Chelaru, Marius Rusu, Florin Iftode, Claudiu Gălăţeanu.

Regia artistica - Marius Rogojinschi; scenografia - Marius Rogojinschi şi Mihai Pastramagiu; costume şi păpuşi - Mihai Pastramagiu.





 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Poliția, deschide!” Botoșănenii care s-au trezit cu ”mascații” la ușă! (Foto)

astăzi, 11:46

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au organizat ieri, 25 octombrie 2024, activități pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru impunerea unui climat de ordine...

Atenție la drum! Cum se circulă acum în Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:36

Meteorologii au actualizat prognoza meteo, anunțând Cod Galben de ceață până la ora 12:30, pentru județul Botoșani.  Din această cauză se reduce vizibilitatea sub 200 de me...

Botoșăneanul care a sărbătorit Armata Română la Madrid! (Foto)

astăzi, 10:59

Pe 24 octombrie, Reședința Militară Alcazar din Madrid a fost gazda festivității de celebrare a Zilei Armatei Române, eveniment organizat pentru comemorarea și recunoașterea valoroaselor ...