"Ipoteşti- un Rai din basme" de Ziua Internationala a Copilului

"Ipoteşti- un Rai din basme" de Ziua Internationala a Copilului
Memorialul Ipoteşti - Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu organizează în ziua de 1 iunie 2010, în amfiteatrul Laurenţiu Ulici al Bibliotecii Naţionale de Poezie şi în spaţiile muzeale, un cumul de activităţi culturale prilejuite de Ziua Internaţională a Copilului.

Ora 9.00 - Expoziţie de carte ilustrată din creaţia eminesciană dedicată copiilor şi colţ muzeal cu obiecte de patrimoniu (realizate şi prezentate de Maria M. Cassian, muzeograf).

Ora 9.10 - Program artistic susţinut de elevii clasei a II-a A, de la Liceul Teoretic Nicolae Iorga din Botoşani, în cadrul Proiectului educaţional Eminescu şi copiii, realizat de institutor Olguţa Şchiopu şi muzeograf Gianina Zăhărescu:
- Montaj literar "Eminescu mereu viu"
- Piese muzicale pe versuri de Eminescu şi alte cântece pentru copii (solişti şi două grupuri vocale)
- Dans etno Hora

Ora 9.45 - "Copilăria, tărâm magic" (material documentar realizat şi prezentat de Oana Buzatu- Iliescu, muzeograf)

Ora 10.00 - "Poveste din satul lui Eminescu", de Maria M. Cassian, în lectura autoarei

Ora 10.15 - "Eminescu şi Creangă" (scenetă) moment liric, expoziţie de desene, prezentate de elevii Şcolii Mihai Eminescu din Ipoteşti, pregătiţi de Gabriela Creţu, profesor.

- "Copilărie - pulbere de stea", program artistic susţinut de elevii Şcolii din Cătămăreşti- Deal, pregătiţi de Atănăsoaie Teofilia, institutor, şi de la Şcoala din Prăjeni, îndrumaţi de Huştiuc Aurel, învăţător.

Ora 11.30 - Film pentru copii, selectat şi proiectat de Relu Oneaga, maestru de sunet şi lumini

Ora 12.40 - Liceul de Artă Ştefan Luchian: proiecţie (filmul de scurt metraj "Anotimpuri" realizat la Ipoteşti, cu elevii  clasei a VI-a A, în cadrul proiectului educaţional elaborat de Mihaela Pânzariu, profesor), desene, recital de versuri.

La Grădiniţa Mihai Eminescu din Ipoteşti:
- "Fiind băiet păduri cutreieram..." - Spectacol realizat cu preşcolarii pregătiţi de educatoarele Angelica Ciobanu (Ipoteşti) şi Mărioara Caia (Grădiniţa 25 Botoşani)

De la ora 13.00 - "La căsuţa tâmplarului..." Aurel Brumar le arata copiilor obiecte de lemn cu valoare artistică

- "Cerdacul dantelat". Etape de lucru prezentate pe înţelesul copiilor, la casa Isăcescu- Papadopol, de către Marius Ştefanachi, restaurator.

- Monica Simion: "Mirajul florii albastre" - expoziţie de fotografii

- "E melon sau e joben?" Ludicul în prezentarea muzeală făcută copiilor (demonstraţie făcută în  Sala basmului de Maria M. Cassian, muzeograf, coordonator al proiectului cultural "Ipoteşti- un Rai din basme")

În funcţie de interesul manifestat de copii şi de reuşita activităţilor culturale, vor fi oferite diplome de către directorul Memorialului Ipoteşti, ec. Miluta Jijiie

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
432

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
151

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
99

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...