Prima seara de "Amfiteatru"! - GALERIE FOTO

Prima seara de "Amfiteatru"! - GALERIE FOTO

 Scena din spectacolul Oscar si Tanti Roz  

Festivalul "Amfiteatru" a debutat marti seara, pe scena Teatrului Mihai Eminescu evoluand trei trupe ale liceelor botosanene. Aflat la a doua editie, Festivalul Amfiteatru are incepand din acest an caracter interjudetean, intre cele 10 trupe participante figurand si doua din tara, si anume Suceava si Bucuresti.



Evenimentul este organizat de Teatrul Mihai Eminescu si Asociatia Amfiteatru 2006, avand ca parteneri Inspectoratul Scolar Judetean si liceele participante, finantarea fiind asigurata de Consiliul Municipal si Primaria Botosani, impreuna cu Asociatia Amfiteatru 2006.



Trupele inscrise in competitie au fost selectionate dintre participantele la Festivalul Lyceum, dupa cum a precizat marti seara Traian Apetrei, directorul Teatrului Mihai Eminescu Botosani.

"Cei care au fost selectioneri dupa Festivalul Lyceum au decis ca toate trupele merita sa participe la Amfiteatru. Este importanta evolutia in acest festival pentru ca intrarea in teatru impune de la primii pasi, iar conditiile tehnice sunt foarte aproape de stadiul profesionist in teatru. Intr-un oras care are teatru de 173 de ani ar fi de neconceput ca tinerii sa nu fi fost pe aceasta scena", a precizat Traian Apetrei, care a adaugat faptul ca alaturi de trupele botosanene vor evolua, joi si vineri, elevii din Suceava si Bucuresti.

Pentru prima data, organizatorii au decis sa desemneze si un juriu al tinerilor, format din reprezentati ai liceelor participante in festival, care vor avea rolul de a puncta seara de seara productiile prezentate.



Festivalul Amfiteatru a fost deschis de spectacolul Grupului Scolar "Dimitrie Negreanu", "Oscar si Tanti Roz", Scenariul Chris Simion, Regia Eduard Sandu.

A urmat pe scena Teatrului Mihai Eminescu trupa Colegiului Economic "Octav Onicescu", "Frumos e in septembrie in... Occident", Regia Cezar Amitroaei.

Seara s-a incheiat cu productia Grupului Scolar "Petru Rares", "Two to seven", Regia Ciprian Tabacaru.

Din pacate, publicul aflat in numar foarte mic a "rupt" din stralucirea festivalurilor de teatru cu care juriul si actorii erau obisnuiti de-a lungul anilor.  


Spectacolele programate miercuri, 9 iunie:


ORA 17:00 - Liceul Pedagogic "Nicolae Iorga" - "Eu când vreau să fluier, fluier"
ORA 18:30 - Colegiul Național "A. T. Laurian" - "Croitorul"
ORA 20:00 - Liceul de Artă "Ștefan Luchian" - "Carnavalul durerii"
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

astăzi, 23:19
44

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
54

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
61

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...