Prima seara de "Amfiteatru"! - GALERIE FOTO

Prima seara de "Amfiteatru"! - GALERIE FOTO

 Scena din spectacolul Oscar si Tanti Roz  

Festivalul "Amfiteatru" a debutat marti seara, pe scena Teatrului Mihai Eminescu evoluand trei trupe ale liceelor botosanene. Aflat la a doua editie, Festivalul Amfiteatru are incepand din acest an caracter interjudetean, intre cele 10 trupe participante figurand si doua din tara, si anume Suceava si Bucuresti.Evenimentul este organizat de Teatrul Mihai Eminescu si Asociatia Amfiteatru 2006, avand ca parteneri Inspectoratul Scolar Judetean si liceele participante, finantarea fiind asigurata de Consiliul Municipal si Primaria Botosani, impreuna cu Asociatia Amfiteatru 2006.Trupele inscrise in competitie au fost selectionate dintre participantele la Festivalul Lyceum, dupa cum a precizat marti seara Traian Apetrei, directorul Teatrului Mihai Eminescu Botosani.

"Cei care au fost selectioneri dupa Festivalul Lyceum au decis ca toate trupele merita sa participe la Amfiteatru. Este importanta evolutia in acest festival pentru ca intrarea in teatru impune de la primii pasi, iar conditiile tehnice sunt foarte aproape de stadiul profesionist in teatru. Intr-un oras care are teatru de 173 de ani ar fi de neconceput ca tinerii sa nu fi fost pe aceasta scena", a precizat Traian Apetrei, care a adaugat faptul ca alaturi de trupele botosanene vor evolua, joi si vineri, elevii din Suceava si Bucuresti.

Pentru prima data, organizatorii au decis sa desemneze si un juriu al tinerilor, format din reprezentati ai liceelor participante in festival, care vor avea rolul de a puncta seara de seara productiile prezentate.Festivalul Amfiteatru a fost deschis de spectacolul Grupului Scolar "Dimitrie Negreanu", "Oscar si Tanti Roz", Scenariul Chris Simion, Regia Eduard Sandu.

A urmat pe scena Teatrului Mihai Eminescu trupa Colegiului Economic "Octav Onicescu", "Frumos e in septembrie in... Occident", Regia Cezar Amitroaei.

Seara s-a incheiat cu productia Grupului Scolar "Petru Rares", "Two to seven", Regia Ciprian Tabacaru.

Din pacate, publicul aflat in numar foarte mic a "rupt" din stralucirea festivalurilor de teatru cu care juriul si actorii erau obisnuiti de-a lungul anilor.  


Spectacolele programate miercuri, 9 iunie:


ORA 17:00 - Liceul Pedagogic "Nicolae Iorga" - "Eu când vreau să fluier, fluier"
ORA 18:30 - Colegiul Național "A. T. Laurian" - "Croitorul"
ORA 20:00 - Liceul de Artă "Ștefan Luchian" - "Carnavalul durerii"
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani: Mărțișoare oferite în trafic de polițiștii rutieri împreună cu reprezentații Registrului Auto Român (Foto)

astăzi, 14:42
98

Cu ocazia zilei de 1 Martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român, au oferit doamnelor și domnișoarelor întâlnite &...

Eduard Florescu își cere scuze: ”Chiar dacă nimic nu justifică manifestarea mea, aș vrea doar să explic…”

astăzi, 13:42
127

Cel mai bun marcator al gazdelor a fost înlocuit de Bogdan Andone în minutul 76, după ce a făcut un joc modest, ”încununat” cu penalty-ul executat lamentabil și ratat ...

(P) Visul tău poate deveni realitate cu alegerea unor proiecte noi de case și vile!

astăzi, 13:41
42

Dacă visezi la casa sau vila perfectă pentru tine și familia ta, trebuie să citești acest articol! Indiferent de preferințele și necesitățile tale, există o diversitate de opțiuni care te a...