Prima ediție a Festivalului Muzical „Sara pe Deal” va avea loc la Botoșani, în Amfiteatrul de la Cornișa

Prima ediție a Festivalului „Sara pe Deal Music Festival” va avea loc la Botoșani, în incinta Amfiteatrului Cornișa, în perioada 26 – 27 mai 2023. Vor avea loc patru concerte în două zile, festivalul propunându-și să aducă în fața publicului muzică de calitate interpretată de artiști talentați, experți în domeniul lor de activitate.

Festivalul va aduce mai multe genuri muzicale sofisticate, dar în același timp prezentate într-o formulă foarte accesibilă și plăcută publicului. Genurile muzicale prezentate includ canzonete, tango-uri, romanțe, napoletane, muzică de film și arii foarte cunoscute din opere celebre și jazz cu accente și influențe folclorice în interpretarea Luizei Zan.

Astfel, pe scenă vor evolua artiștii:

  • Ilinca & Gadjo Dilo – Ilinca Băcilă este reprezentanta României la Eurovision și finalistă la Vocea României. Deși la bază este o soprană cu un background clasic, vocea sa versatilă îi permite să exceleze în orice gen muzical.
  • Bogdan Ota & Etnophonica. Bogdan Ota s-a alăturat unui grup de instrumentiști cheie ai Operei Romane din Iași (concertmaestrul Radu Cotoman, prim violoncelistul Emerich Gherca, prim contrabasistul Adrian Fântână și clarinetistul Silviu Butnariu) și împreună aduc în atenția melomanilor csardas-uri, tango-uri, valsuri, muzică din filme celebre și lucrări contemporane.
  • Luiza Zan a inclus apariția sa în cadrul festivalului Sara pe Deal în turneul de promovare a ultimului său album, împreună cu Luiza Zan Quintet. Solista de jazz este câștigătoarea locului doi la Festivalul de Jazz din Montreux, Elveția și a scris muzică pentru filmul „Carambol”, Circul Vesel (HBO) și Australia (HBO).
  • Orchestra simfonică Liber Artis din Iași va încheia festivalul cu muzică de film, lucrări clasice și invitați speciali, cum ar fi soprana Noemi Onucu și mezzosoprana Adelina Cociobanu. Noemi Onucu este câștigătoarea la 16 ani a prestigiosului Concorso Internazionale di Canto Lirico „Giulio Neri” (Siena, Italia, ediția 2023). Adelina Cociobanu este câștigătoarea Marelui Premiu al Concursului Internațional „Remember Enescu” (ediție 2021).

Festivalul este organizat de Asociația Culturală „Bogdan Ota”, cu sprijinul Cornișa Aqua Park&Sports, un partener dedicat promovării artei și culturii românești.

Biletele sunt puse spre vânzare în rețeaua iabilet.ro și la casieria Cinematografului „Unire”. Pentru rezervări este disponibil numărul de telefon 0751.768.477.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul prefect de Botoșani despre șeful IPJ: „Nu am niciun motiv să îi cer demisia” (video)

Thursday, 26 September 2024

Dan Nechifor, trimisul Guvernului în teritoriu, a fost întrebat ce părere are despre colaborarea cu șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, cms. șef Tudor Cost&...

Secții de votare dublate în unele școli din Botoșani din cauza reabilitărilor. Prefect: „Nu cred că ar trebui să fie probleme” (video)

Thursday, 26 September 2024

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, a anunțat faptul că în unele unități de învățământ vor fi dublate secțiile de votare. Asta pentru că în 14 școli din mun...

Modificări pentru unii clienți ai Serviciului de Permise din Botoșani, despre ce este vorba! (video)

Thursday, 26 September 2024

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, a anunțat faptul că a fost emis un ordin la nivel național cu privire la Serviciul Public Comunitar Regim Permise și Înmatricularea Vehiculelor ...