Peste 500 de vizitatori au trecut pragul Muzeului de Etnografie în „Noaptea Muzeelor” (video)

Peste 500 de vizitatori au trecut pragul Muzeului de Etnografie în „Noaptea Muzeelor” (video)

„Noaptea Muzeelor”, cel mai mare eveniment cultural de la nivel european, a fost un prilej deosebit pentru sute de tineri, adolescenți, copii cu mame și bunici să viziteze muzeele din municipiul Botoșani.

Pragul Muzeului de Etnografie a fost trecut de un număr de 528 de botoșăneni, care au putut admira, în mod gratuit, o expoziție cu profil etnografic și una care se intitulează „Lumea rurală în arta plastică”.

„Evenimentul numit Noaptea muzeelor, cu care publicul de peste tot din Europa, cel român și cel botoșănean s-a obișnuit deja, aduce la Muzeul de Etnografie pentru vizitatori, nu doar accesul gratuit la expoziția permanentă cu profil etnografic, ci și o expoziție nouă, temporară, de artă plastică. Este o expoziție care-și propune prin intermediul lucrărilor de acest tip să ilustreze modul în care se constituie o legătură de nezdruncinat între etnografie, între lumea satului și arta plastică. Titlul acestei expoziții este Lumea Rurală în Arta Plastică și prin cele 28 de lucrări expuse arătăm cât de mult arta plastica poate veni în sprijinul civilizației sătești tradiționale, pentru a-i arăta caracteristicile de la cele superficiale, până la cele profunde, de suflet românesc”,  a precizat Laura Tocariu, șeful Secției de Artă-Plastică – Etnografie din cadrul Muzeului Județean din Botoșani.

Deschise publicului au fost și celelalte instituții de cultură din județul Botoșani. La Muzeul de Științele Naturii din Dorohoi au putut fi vizitate atât expoziția permanentă, cât și cea foto-documentară intitulată „Județele Botoșani și Dorohoi în La Belle Époque”. Prin intermediul ilustrațiilor și al textelor, a fost evocată perioada de maximă dezvoltare a celor două entități administrative corespunzătoare ultimului sfert de veac al secolului al XIX-lea și începutului secolului XX. A fost o epocă în care preocupările personalităților locale în direcția modernizării s-au concretizat în construirea unor importante edificii publice, care astăzi reprezintă mărturii ale importanței celor două județe pe harta vechii Românii.

Muzeele de la Ștefănești și de la Săveni au propus publicului vizitarea expozițiilor permanente.










 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
381

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
724

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
665

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...