O nouă premieră la Teatrul „Vasilache”, în acest weekend

Actorii Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache” invită publicul la o nouă premieră, care va avea loc în acest sfârșit de săptămână.

Este vorba despre spectacolul „Miorița”, adaptare după V. Alecsandri, care va fi pus în scenă în zilele de sâmbătă 19 iunie și duminică 20 iunie, cu începere de la ora 18:00, în cadrul STUDIOULUI DE TEATRU PENTRU TINERET.

Regia artistică şi scenografia sunt semnate de Silvia Răileanu, iar coregrafia îi aparține Victoriei Bucun.

Din distribuția spectacolului fac parte îndrăgiții actori: Anamaria Chelaru, Adelina Cojocariu, Renata Voloşcu, Andreea-Elena Popovici, Oana-Marilena Asofiei, Alin-Florin Gheorghiu, Cosmin Tanasă, Andrei Iurescu, Andrei Bordianu și Pavel Petraşi.

«„Miorița" balada populară sau „cântec bătrânesc". „Miorița" mitul fuziunii omului cu natura, capodoperă a neamului românesc. O balada care prin metaforele ei reprezintă țara românească. Textul e simplu: trei ciobani ca trei frați, în tara lor, cu avuțiile lor se întorc acasă de pe munte. Doi dintre ei se sfătuiesc să-l omoare pe al treilea pentru a-și însuși averile acestuia.

Al treilea accepta cu seninătate moartea pentru ca vede în ea o contopire cu natura. Subiectul este de actualitate și acum în noastră. Țara noastră frumoasa și bogată cu tradiții și obiceiuri, cu povești, dansuri, strigături și voie bună, cu oameni frumoși care din prostie, invidie, gelozie, că așa-i firea păcătoasă a omului, când ți-e lumea mai dragă strici tot voit sau nevoit.

Ne revoltăm ne clasificăm, ne despărțim în grupuri, grupulețe și ne omoram între noi cu vorba, cu gândul, cu fapta... Finalul e trist. Așa a fost și așa este. Noi avem de învățat din aceasta piesă cum alegem să fim de azi în colo. Eu am mai montat această piesă în două variante : copii mari, copii mici și de fiecare data au încântat iubitorii de teatru. Acum este rândul actorilor profesioniști. Sunt fericită că ideea acestei propuneri regizorale a ajuns până aici. De ce spun asta? Veniți la teatru sa vedeți.» (Silvia Răileanu – regizor artistic)

Preţul unui bilet este de 15 lei.

Biletele sunt puse în vânzare în ziua şi la locul desfăşurării spectacolului. Intrarea la spectacol se face cu o oră înaintea începerii acestuia. Nu se fac rezervări la spectacolele organizate la sediu, locurile se alocă în ordinea sosirii spectatorilor, respectiv a intrării acestora în sală.

Spectatorul, prin achiziţionarea biletului de intrare la spectacol, acceptă condiţiile de desfăşurare a acestuia, respectiv: măsurarea temperaturii, portul măştii, precum şi respectarea distanţării sociale.

 

Spune-ne opinia ta