Muzeul Județean invită botoșănenii la expoziția personală „Fascinația culorilor”

Muzeul Județean invită botoșănenii la expoziția personală „Fascinația culorilor”

Muzeul Județean Botoșani găzuiește, în perioada 16 – 31 august 2022, în spațiul Colecției de Artă (Piața Revoluției nr. 12), expoziția personală ,,FASCINAȚIA CULORILOR”, cu lucrări de pictură semnate de artista LILA LUNGULESCU.

Absolventă a Facultății de Cibernetică de la Academia de Studii Economice București, Lila Lungulescu a fost pasionată de arta plastică în așa măsură încât, după absolvirea în 2016 a Școlii Populare de Arte Botoșani a urmat cursurile Universității de Arte ,,George Enescu” din Iași, din 2018 devenind Master în arte – specializare pictură. În anul 2019 a fost admisă, ca membru stagiar, la Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala București.

Începând din anul 2015, Lila Lungulescu a participat la numeroase expoziții de grup și colective, în țară și în străinătate: Botoșani, București, Iași, Suceava,  Brăila, Bacău, Slobozia, Ipotești, Tokyo - Japonia (2016), Balcic și Montana  - Bulgaria (2020) și a avut expoziții personale la Botoșani, Iași, Suceava și la  Galleria Gutenberg al Colosseo, Roma, Italia (2019), în anul 2016 primind Premiul de Excelență la proiectul-concurs  de artă grafică și fotografie „Imagine RO”, expoziție organizată în Tokyo, Japonia cu sprijinul Ambasadei României în Japonia.

Referindu-se la actuala ,,personală”, artista menționa: ,,Fascinația și puterea culorilor se nasc din interacțiuni ale luminii. Ea se descompune în șapte culori fundamentale, culorile curcubeului: roșu, oranj, galben, verde, albastru, indigo, violet – ROGVAIV.

Fiecare culoare are o vibrație proprie, o anumita lungime de undă și un anumit ritm.

Orice culoare ne influențează diferit la nivel fizic și psihic, iar puterea lor permite  energiei vitale să atingă o stare de bine, de armonie.     

Culorile favorizeaza apropierea de latura spirituala a vieții, apariția inspirației, dinamizează intuiția, conferă candoare și puritate, aspirație spre ideal”.

Vernisajul expoziției va avea loc duminică, 21 august 2022, ora 11. Prezintă Ana Coșereanu – muzeograf

Intrare liberă.

Program de vizitare: zilnic, 9:30 – 16:30.

(Comunicat de presă)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
40

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
120

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
1256

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....