Muzeul Județean invită botoșănenii la expoziția personală „Fascinația culorilor”

Muzeul Județean invită botoșănenii la expoziția personală „Fascinația culorilor”

Muzeul Județean Botoșani găzuiește, în perioada 16 – 31 august 2022, în spațiul Colecției de Artă (Piața Revoluției nr. 12), expoziția personală ,,FASCINAȚIA CULORILOR”, cu lucrări de pictură semnate de artista LILA LUNGULESCU.

Absolventă a Facultății de Cibernetică de la Academia de Studii Economice București, Lila Lungulescu a fost pasionată de arta plastică în așa măsură încât, după absolvirea în 2016 a Școlii Populare de Arte Botoșani a urmat cursurile Universității de Arte ,,George Enescu” din Iași, din 2018 devenind Master în arte – specializare pictură. În anul 2019 a fost admisă, ca membru stagiar, la Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala București.

Începând din anul 2015, Lila Lungulescu a participat la numeroase expoziții de grup și colective, în țară și în străinătate: Botoșani, București, Iași, Suceava,  Brăila, Bacău, Slobozia, Ipotești, Tokyo - Japonia (2016), Balcic și Montana  - Bulgaria (2020) și a avut expoziții personale la Botoșani, Iași, Suceava și la  Galleria Gutenberg al Colosseo, Roma, Italia (2019), în anul 2016 primind Premiul de Excelență la proiectul-concurs  de artă grafică și fotografie „Imagine RO”, expoziție organizată în Tokyo, Japonia cu sprijinul Ambasadei României în Japonia.

Referindu-se la actuala ,,personală”, artista menționa: ,,Fascinația și puterea culorilor se nasc din interacțiuni ale luminii. Ea se descompune în șapte culori fundamentale, culorile curcubeului: roșu, oranj, galben, verde, albastru, indigo, violet – ROGVAIV.

Fiecare culoare are o vibrație proprie, o anumita lungime de undă și un anumit ritm.

Orice culoare ne influențează diferit la nivel fizic și psihic, iar puterea lor permite  energiei vitale să atingă o stare de bine, de armonie.     

Culorile favorizeaza apropierea de latura spirituala a vieții, apariția inspirației, dinamizează intuiția, conferă candoare și puritate, aspirație spre ideal”.

Vernisajul expoziției va avea loc duminică, 21 august 2022, ora 11. Prezintă Ana Coșereanu – muzeograf

Intrare liberă.

Program de vizitare: zilnic, 9:30 – 16:30.

(Comunicat de presă)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Județul Botoșani se mândrește cu una dintre cele mai moderne Unități de Primiri Urgențe din țară

Miercuri, 5 Octombrie 2022
183

În municipiul Botoșani se află una dintre cele mai moderne Unități de Primiri a Urgențelor din România. Reabilitarea și dotarea cu tehnologie modernă au costat peste 11 milioane de ...

În școli se vor înființa grupe de acomodare, destinate elevilor școlarizați anterior în străinătate, unde se vor preda și noțiuni de limbă română

Miercuri, 5 Octombrie 2022
58

Pentru a le facilita integrarea în sistemul de învățământ de la noi elevilor care au făcut școală, mai mulți ani, în străinătate, s-a stabilit, printr-o lege publicat...

Proiect legislativ depus la Senat privind introducerea uniformelor școlare în învățământul preuniversitar

Miercuri, 5 Octombrie 2022
55

AUR anunţă că a depus la Senat o propunere legislativă care modifică Legea nr. 35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ, prevăzându-se reint...