Muzee din județul Botoșani, deschise spre vizitare în „Noaptea Muzeelor”

Muzee din județul Botoșani, deschise spre vizitare în „Noaptea Muzeelor”

Sâmbătă, 14 mai, va avea loc evenimentul cultural „Noaptea Muzeelor”, ocazie cu care instituțiile muzeale din județul Botoșani vor fi deschise pentru vizitatori, în intervalul orar 18:00 – 24:00.

Înscriindu-se în cadrul manifestărilor organizate anual, la nivel european, sub patronajul Consiliului Europei, al UNESCO și al Consiliului Internațional al Muzeelor, dar și la nivel național, sub coordonarea Rețelei Naționale a Muzeelor din România, evenimentul din acest an oferă publicului botoșănean posibilitatea de a vizita Muzeul de Etnografie din Botoșani, Muzeul de Științele Naturii din Dorohoi, Muzeul „Ștefan Luchian” din Ștefănești și Muzeul de Arheologie din Săveni.

La Muzeul de Etnografie, pe lângă expoziția etnografică de bază, va putea fi vizitată și expoziția temporară intitulată „Lumea rurală în arta plastică”, al cărei vernisaj va avea loc la orele 19:00. Vor prezenta Maria-Laura Tocariu și Liviu Șoptelea.

La Muzeul de Științele Naturii din Dorohoi pot fi vizitate atât expoziția permanentă, cât și cea foto-documentară intitulată „Județele Botoșani și Dorohoi în La Belle Époque”.

Prin intermediul ilustrațiilor și al textelor, va fi evocată perioada de maximă dezvoltare a celor două entități administrative corespunzătoare ultimului sfert de veac al secolului al XIX-lea și începutului secolului XX. A fost o epocă în care preocupările personalităților locale în direcția modernizării s-au concretizat în construirea unor importante edificii publice, care astăzi reprezintă mărturii ale importanței celor două județe pe harta vechii Românii.

Muzeele de la Ștefănești și de la Săveni propun publicului vizitarea expozițiilor permanente.

Pe parcursul evenimentului, accesul vizitatorilor va fi gratuit.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Accident produs pe fondul alcoolului din sânge

Luni, 4 Iulie 2022
382

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dorohoi au fost sesizați prin apel 112, în cursul zilei de duminică, de producerea unui accident rutier pe Drumul Județean DJ 292, în loca...

Bărbat prins drogat la volanul unei mașini neînmatriculate, după ce a încercat să fugă de polițiști

Luni, 4 Iulie 2022
274

La data de 2 iulie 2022, polițiștii din cadrul Biroului Rutier în timp ce se aflau pe Calea Națională, acționând în cadrul raziei organizată pentru prevenirea accidentelor ruti...

Tânăr prins cu droguri într-un local din Botoșani

Luni, 4 Iulie 2022
727

În cursul zilei de sâmbătă, în incinta unui local public de pe strada Cuza Vodă, din municipiul Botoșani, câinele polițist din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră di...