Monica Birladeanu si "Francesca" au luminat, pentru o seara, Botosanii! - GALERIE FOTO

Monica Birladeanu si "Francesca" au luminat, pentru o seara, Botosanii! - GALERIE FOTO
"Francesca" - o premiera care, in mod cert, nu ar fi stralucit in aceleasi nuante daca Monica Birladeanu nu ar fi calcat, vineri seara, pe covorul rosu al Cinematografului Unirea din Botosani!

Frumoasa, modesta, carismatica si talentata, cam asa ar putea fi caracterizata actrita care a cucerit inimile spectatorilor botosaneni. Asteptata cu nerabdare de sute de oameni, Monica Birladeanu a sosit la Cinema alaturi de Bobby Paunescu, regizorul si producatorul filmului "Francesca", un film care si-a anuntat prezenta in lumea artei prin scandalul creat la Festivalul de Film de la Venetia, in vara acestui an.

Un film de un realism incrancenat, care vorbeste la fel de detasat despre intoleranta italienilor fata de romanii care ajung "slugi" in Peninsula ca si despre cruzimea romanilor la ei acasa, aici, unde viata se poate fauri doar prin spagi, inselaciuni si camatari.

Un film cu imagini dezolante din Romania postdecembrista, cu limbajul specific vremurilor de libertate, cu femei al caror singur vis este sa plece din tara.

Intre toate acestea, Francesca. Dintre toti singura decisa sa porneasca in viata corect, sa munceasca in Italia, convinsa ca va reusi sa schimbe mentalitati.

Dincolo de problemele juridice prin care acest film este pregatit sa treaca, peste cateva zile urmand sa aiba loc, in Italia, primul termen al procesului intentat de nepoata dictatorului Benito Mussolini, Bobby Paunescu a razbunat, pare-se, mii de suferinte indurate de romanii care muncesc in strainatate.

Mai mult, se pare ca acest film, impregnat iremediabil si inevitabil de frumusetea Monicai Birladeanu, devine un dar tamaduitor pentru toti cei care au trecut, acasa sau peste granita, prin situatii injositoare.

De remarcat prezenta in film a altui artist apropiat Botosanilor, regizorul Ion Sapdaru!

Oficiile de gazda au fost facute, vineri seara, de directorul Teatrului Mihai Eminescu Botosani, Traian Apetrei.

In mod cert, Monica Birladeanu si "Francesca" au luminat, pentru o seara, Botosanii. Este cea mai frumoasa si mai impresionanta primire care ni s-a facut pana acum!, a spus emotionata protagonista filmului.

Filmul ruleaza la Botosani in perioada 6-12 noiembrie, orele de spectacol fiind 13.00, 15.00, 17.00, 19.00. Producţia lui Bobby Paunescu, cu Monica Birladeanu in rolul principal, a fost primita pozitiv de critici, iar distribuitorul peliculei promite ca aceasta va rula in cinematografele italiene, indiferent de actiunile in instanta ale nepoatei fostului dictator Benito Mussolini.

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
16

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...

Premiul I obținut de un artist botoșănean la Festivalul de la Sarajevo! ”Truda de mii de ore este răsplătită” (Foto)

astăzi, 10:02
87

În perioada 25-29 aprilie 2024 se desfășoară Festivalul Internațional de Chitară de la Sarajevo, organizat de Asociația Chitariștilor din Federația Bosniei și Herțegovinei.Printre ...

Francofonie și dezvoltare durabilă la Botoșani: ”Să fie viață în oraș!” (Foto)

astăzi, 09:29
78

Miercuri, 24 aprilie 2024, Casa Corpului Didactic Botoșani a găzduit Conferința internațională “Vers des villes durables – Que la ville reste vivable!“ (traducere în conte...