Luni debutează prima ediție a Târgului de Crăciun la Botoșani

Luni debutează prima ediție a Târgului de Crăciun la Botoșani

Luni, 12 decembrie, începând cu ora 17:00, se deschide Târgul de Crăciun la Botoșani. Acesta este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani, cu sprijinul Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, având ca parteneri Primăria Municipiului Botoșani.

Târgul se desfășoară în perioada 12 – 18 decembrie.

Crăciunul sau Nașterea Domnului Iisus Hristos este o sărbătoare creștină care se celebrează în perioada 25 – 27 decembrie. Aceasta aduce timpul sacru, încurajând omul la gânduri și fapte bune. Chiar dacă are o ordine stabilită în calendar, ea reprezintă și o oprire, adică un punct terminus, fiind intervalul de timp în care omul nu desfășoară activități, nu face în zi de sărbătoare, ceea ce face în zilele lucrătoare.  

Sărbătorile Crăciunului sunt așteptate cu multă bucurie, adunând în jurul lor, în același timp momente și comportamente ritualice, magice și religioase.                                                                        

În cadrul Târgului de Crăciun s-au alăturat producători locali, meșteri populari și artizani din județul Botoșani, și nu numai, bucurându-ne și de prezența participanților din Argeș și București.    

Deschiderea oficială a Târgului de Crăciun va fi pe data de 12 decembrie 2022, ora 17:00, în Parcul Mihai Eminescu. În prima seară a târgului ne vor cânta și încânta cu prezența și glasurile calde soliștii colaboratori ai Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

FC Botoșani scoate la licitație afișul de la meciul cu FC Argeș, pentru a o ajuta pe o tânără diagnosticată cu boala Lyme

astăzi, 11:02
57

FC Botoșani scoate la licitație afișul de la meciul cu FC Argeș, pentru a o ajuta pe o tânără diagnosticată cu boala Lyme. Pe afișul de impact este portretizat jucătorul Sebastian Maila...

Bărbat amendat de jandarmi cu 1000 de lei pentru transport ilegal de lemne

astăzi, 10:30
180

Un bărbat a fost sancționat seara trecută de jandarmii botoșăneni, deoarece nu a putut prezenta documente care să dovedească legalitatea transportului de material lemnos pe care îl efectu...

O bătrână din Flămânzi a rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu care i-a cuprins locuința (fotogalerie)

astăzi, 08:54
387

O femeie de 80 de ani, din localitatea Flămânzi, a rămas fără acoperiș deasupra capului, în plină iarnă, în urma unui incendiu. Evenimentul s-a produs sâmbătă seară, ...