Laureatul Premiului Naţional de Poezie "Mihai Eminescu", cetăţean de onoare al municipiului Botoşani! FOTO

Laureatul Premiului Naţional de Poezie "Mihai Eminescu", cetăţean de onoare al municipiului Botoşani! FOTO
Laureatul Premiului Naţional de Poezie "Mihai Eminescu", pe anul 2014, va primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Botoşani. Consilierii locali s-au întrunit, joi, în şedinţă extraordinară, şi au aprobat să se confere acest titlul câştigătorului Premiului pentru Opera Omnia.

La şedinţa de Consiliu Local dedicată Zilelor Mihai Eminescu au luat parte prefectul Costică Macaleţi, subprefectul Gelu Ţigănucă, parlamentari, poeţi şi scriitori din ţară.

Primarul Ovidiu Portariuc le-a urat bun venit invitaţilor şi le-a mulţumit organizatorilor acestui eveniment dedicat împlinirii a 165 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu.

Poeţii nominalizaţi pentru Premiul Naţional de Poezie "Mihai Eminescu" – Opera Omnia pe anul 2014: Mircea Cărtărescu, Liviu Ioan Stoiciu, Marta Petreu, Aurel Pantea, Ioan Moldovan, Lucian Vasiliu şi Gabriel Chifu.

Câştigătorul va fi anunţat în cadrul Galei de decernare a Premiului Naţional de Poezie "Mihai Eminescu" pe anul 2014, ce va avea loc de la ora 17.00, la Casa Tineretului.

Valoarea premiului Naţional de Poezie este de 20.000 de lei, suma fiind acordată din bugetul local.
 
 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Milioane de euro irosiți pe investiții nefinalizate nici după 20 de ani

Marţi, 7 Decembrie 2021
295

Două investiţii de mari proporţii, din judeţul Botoşani, pe care statul român a aruncat milioane de euro, nu sunt gata nici la peste 20 de ani de la începerea lucrărilor.În...

Încă o funcție de conducere revendicată în Spitalul Județean

Marţi, 7 Decembrie 2021
843

Începând de marţi, Secţia Psihiatrie IV Acuţi are medic şef, după ce a fost încheiat concursul pentru ocuparea acestui post.Funcția îi revine chiar celei care a asig...

Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Ciucă: „Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine, oamenii să circule”

Marţi, 7 Decembrie 2021
176

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, că în această după-amiază va avea loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) unde vor fi analizate măsuri de ...