Laureatul Premiului Naţional de Poezie "Mihai Eminescu", cetăţean de onoare al municipiului Botoşani! FOTO

Laureatul Premiului Naţional de Poezie "Mihai Eminescu", cetăţean de onoare al municipiului Botoşani! FOTO
Laureatul Premiului Naţional de Poezie "Mihai Eminescu", pe anul 2014, va primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Botoşani. Consilierii locali s-au întrunit, joi, în şedinţă extraordinară, şi au aprobat să se confere acest titlul câştigătorului Premiului pentru Opera Omnia.

La şedinţa de Consiliu Local dedicată Zilelor Mihai Eminescu au luat parte prefectul Costică Macaleţi, subprefectul Gelu Ţigănucă, parlamentari, poeţi şi scriitori din ţară.

Primarul Ovidiu Portariuc le-a urat bun venit invitaţilor şi le-a mulţumit organizatorilor acestui eveniment dedicat împlinirii a 165 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu.

Poeţii nominalizaţi pentru Premiul Naţional de Poezie "Mihai Eminescu" – Opera Omnia pe anul 2014: Mircea Cărtărescu, Liviu Ioan Stoiciu, Marta Petreu, Aurel Pantea, Ioan Moldovan, Lucian Vasiliu şi Gabriel Chifu.

Câştigătorul va fi anunţat în cadrul Galei de decernare a Premiului Naţional de Poezie "Mihai Eminescu" pe anul 2014, ce va avea loc de la ora 17.00, la Casa Tineretului.

Valoarea premiului Naţional de Poezie este de 20.000 de lei, suma fiind acordată din bugetul local.
 








 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
540

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
77

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
97

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...