Gheorghe Sorescu: "Prin felul lui de a fi, omul Lucian Alecsa a reprezentat modelul celui care luptă și nu așteaptă ajutorul nimănui..."

Gheorghe Sorescu: "Prin felul lui de a fi, omul Lucian Alecsa a reprezentat modelul celui care luptă și nu așteaptă ajutorul nimănui..."
"… rostogolirea spre adâncul gropii nu-i decât urcuș spre o altă lume". (Lucian Alecsa)

E greu de crezut că un om atât de activ şi de ancorat în realitatea vremii sale a putut să plece atât de grăbit la cele veșnice. Plecarea neanunțată a celui care a fost scriitorul Lucian Alecsa lasă un mare loc gol în cultura botoșăneană și în sufletele noastre.

A fost un om care și-a pus puternic amprenta în viața culturală botoșăneană.

Lucian Alecsa reprezintă un scriitor complet, el a îndrăznit și a reușit să fie poet clasic și modern, romancier și scriitor de proză scurtă, jurnalist, pamfletar și promotor de publicații culturale.

Prin felul lui de a fi, omul Lucian Alecsa a reprezentat modelul celui care luptă și nu așteaptă ajutorul nimănui în drumul atingerii aspirațiilor și idealurilor personale.

Cu profundă întristare transmit sincere condoleanțe familiei și tuturor celor care l-au iubit și apreciat.

Gheorghe Sorescu - Președintele Consiliului Județean Botoșani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
28

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
20

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...

Daniel Haidarli și Marea Degustare de la Iași: O poveste despre devotament și profesionalism (galerie foto)

astăzi, 09:40
49

În lumea fascinantă a vinurilor și gastronomiei, câteva evenimente deosebite au strălucit recent în peisajul cultural și culinar al României, sub îndrumarea atentă a...