FILARMONICA BOTOSANI - Cristian Brancusi va dirija Concertul simfonic dedicat Zilei Nationale a Romaniei! - VIDEO

FILARMONICA BOTOSANI - Cristian Brancusi va dirija Concertul simfonic dedicat Zilei Nationale a Romaniei! - VIDEO

 CRISTIAN BRANCUSI  

Concert simfonic dedicat Zilei Nationale a Romaniei, sub bagheta dirijorului Cristian Brancusi, pe scena Filarmonicii botosanene! Melomanii sunt invitati vineri, 26 noiembrie 2010, ora 18.30, la o intalnire cu muzica clasica, dar si cu doi dintre artistii importanti ai Romaniei: Cristian Brancusi si pianistul Andrei Tanasescu, care va interpreta propria compozitie.

În program:
Thedor Rogalski: Trei dansuri româneşti
Andrei Tănăsescu: Toccata pentru pian şi orchestră
Zoltán Kodály: Dansuri din Gálanta
Antonín Dvorák: Dansuri slave
Alexandr Borodin: Dansurile polovţiene din opera Cneazul Igor

CRISTIAN BRÂNCUŞI s-a născut la Târgu Jiu, în anul 1951. Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Între anii 1977-1983 a activat ca dirijor permanent al Filarmonicii din Ploieşti, ulterior a îndeplinit aceeaşi funcţie la Orchestra de Studio a Radioteleviziunii Române. Din 1990 este dirijor al Orchestrei de Cameră Radio. În  tot acest timp, a prezentat sute de concerte cu un repertoriu variat, de la lucrări preclasice la creaţia contemporană.
Muzician complex, este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, al SIMC, autor a diverse lucrări camerale, simfonice şi vocal-simfonice. În 2003 i s-a acordat înaltul titlul de Doctor în muzică.
A realizat imprimări pentru radio, televiziune, muzică de film, înregistrări speciale pentru casele de discuri Electrecord şi AKSAK (Franţa). Apariţiile sale în turnee în Italia, Germania, Polonia, Rusia, Bosnia-Hertzegovina, Bulgaria, Ungaria, Filippine, SUA, Spania, Venezuela, Uruguay, Franţa, Serbia au cucerit ovaţiile publicului şi aprecieri elogioase ale presei de specialitate.
O altă latură a activităţii sale este şi aceea de formare a tinerilor dirijori. Din anul 1992 este profesor la clasa de dirijat orchestră a Universităţii Naţionale de Muzică – Bucureşti, printre studenţii săi, alături de studenţi români, numărându-se tineri dirijori din Argentina, Norvegia, Elveţia, Grecia, Coreea de Sud, SUA. A susţinut conferinţe, prelegeri, comunicări la simpozioane, emisiuni la radio şi televiziune, şi a condus masterate în ţară şi străinătate.

ANDREI TĂNĂSESCU, pianist, compozitor, s-a născut în Bucureşti, în 1955. A absolvit Conservatorul de Muzică "Ciprian Porumbescu" din Bucureşti, secţia compoziţie. Ca pianist, a susţinut un mare număr de concerte şi recitaluri în ţară şi în străinătate. A scris muzică de film ("Apocalipsa după Cioran", un film de Gabriel Liiceanu şi Sorin Ilieşiu, producţie Video dialog, 1996, "Boborul", un film de Radu Igazsag cu Victor Rebenciuc în rolul principal, producţie Fundaţia Arte Vizuale, 2004, etc.) A primit o serie de premii fie pentru activitatea pianistică fie pentru aceea de compozitor (Premiul A. T. M., Bucureşti, 1984, Premiul H. Wieniawsky, Poznan, Polonia, 1995, etc.). În 2007 beneficiază de bursa G. Enescu a Institutului Cultural Român. În prezent este conferenţiar universitar la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi al Uniunii Cineaştilor din România.


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Despre ce discută trei ardeleni! (Foto, Video)

astăzi, 07:15

Trei ardeleni, Gheorghe, Ion și Vasile stau pe prispă. La un moment dat Ion zice: - Io cred că mâine plouă! După o oră Gheorghe spune și el: - Io cred că nu! După încă o or...

Calendar ortodox, 7 aprilie: Sf. Mc. Caliopie; Sf. Ier. Gheorghe Mărturisitorul, Episcopul Mitilenei

astăzi, 07:00

Sfântul Caliopie a trăit pe vremea împăratului Maximian (286-305) şi era din Perga Pamfiliei. Fiind chinuiţi creştinii în acea vreme, Caliopie s-a prezentat singur înainte...

Excelență și emoții la festivitatea de premiere a Olimpiadei Naționale de Matematică din Botoșani! (Foto, Video)

Sunday, 6 April 2025

„Olimpiada punctului de la infinit”, așa cum a fost numită de domnul conf. univ. dr. Cătălin Liviu Gherghe, președintele comisiei centrale, a ajuns la final. Sâmbătă seară...