Festivalul-concurs judeţean "Pe urmele tradiţiei", la Zlătunoaia!

Festivalul-concurs judeţean "Pe urmele tradiţiei", la Zlătunoaia!
Sâmbăta, 9 mai 2015, Şcoala Gimnazială Nr. 2 Zlătunoaia a fost gazda unui eveniment cultural de anvergură, respectiv prima ediţie a Festivalului – concurs judeţean "Pe urmele tradiţiei".

Ca invitaţi au participat: inspector şcolar general adjunct Gabriel Hârtie; senator Doina Feodorovici şi Valeriu Iftime – manager la firma Elsaco Botoşani.

Juriul festivalului a avut următoarea componenţă:

-    Preşedintele juriului: Cornelia Ciobanu, manager la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani
-    Membrii juriului: Otilia Sîrghi, reprezentant al Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Lunca; Mihai Fediuc, referent cultural la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani; Viorel Maxim, reprezentant al Primăriei şi Consiliului Local Lunca;  Ionel Petrişoru, instructor coregraf, vicepreşedintele Asociaţiei Culturale "Comorile Luncii".

"Mulţumim partenerilor care ne-au sprijinit în organizarea şi desfăşurarea acestui frumos festival-concurs: Inspectoratul Şcolar Judeţean  Botoşani; Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani; Primăria şi Consiliul Local Lunca; Asociaţia Culturală "Comorile Luncii" şi nu în ultimul rând colegilor mei care s-au implicat din tot sufletul în toate etapele de pregătire şi susţinere a festivalului", a menţionat prof. Elena Tănasă, directorul Şcolii Gimnaziale 1 Lunca.

Festivalul –concurs judeţean s-a desfăşurat în aer liber, pe o scenă decorată cu scoarţe şi covoare ţărăneşti, adevărate opere de artă ce fac parte din patrimoniul cultural, costume populare, obiecte ceramice, din lemn, metal, etc., cu o vechime unele de peste 100 de ani şi care au dat o notă de originalitate întregului festival.

"În acest sens, mulţumim sătenilor din comuna Lunca, care au păstrat zeci de ani aceste obiecte şi ne-au oferit posibilitatea să le expunem în cadrul festivalului. De altfel, acestea au fost şi obiectivele principale ale proiectului nostru: păstrarea şi promovarea tradiţiilor locale; cunoaşterea unor obiecte de artă populară, a unor cusături tradiţionale locale, dar şi cultivarea interesului şi a pasiunii pentru cântecul şi dansul popular în rândul copiilor", a adăugat prof. Elena Tănasă.

Criteriile de evaluare care au stat la baza clasamentului de mai jos sunt: originalitatea interpretării; sincronizarea şi coordonarea mişcărilor; mişcarea scenică; perceperea ritmului; originalitatea costumelor şi încadrarea în timp.

VEZI AICI CLASAMENTUL!














 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
199

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
193

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
282

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...