Festivalul Cantecului, Jocului, Portului Popular si Mestesugurilor, Botosani, 6-8 august 2010

Festivalul Cantecului, Jocului, Portului Popular si Mestesugurilor, Botosani, 6-8 august 2010

ION ILIE

Trei zile de festival pe Pietonalul Unirii, manifestarea reunind aproape 60 de mesteri din Romania si Republica Moldova! In perioada 6-8 august, Consiliul Local Botosani, Primaria Botosani, Consiliul Judetean, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Botosani organizeaza Festivalul Cantecului, Jocului, Portului Popular si Mestesugurilor.

Sunt asteptati la Botosani 50-60 de mesteri din judetele Arges, Bistrita Nasaud, Covasna, Galati, Harghita, Iasi, Ilfov, Mures, Maramures, Prahova, Suceava, Botosani si mesteri din Republica Moldova, actiunea desfasurandu-se pe Pietonalul Unirii intre orele 17.00-20.00.

"In cadrul acestui mare festival avem Festivalul coregrafic "Vasile Andriescu", dedicat unuia dintre marii coregrafi ai Moldovei, manifestare aflata la a patra editie. Am invitat formatiile mai bine cotate, si anume din Arges - Ansamblul "Mugurelul", Cluj – Campia Turzii "Ardeleanca", Constanta - "Plai de dor" si Botosani - "Cordareanca", "Lozneanca", iar din Republica Moldova formatia "Busuioc moldovenesc", din localitatea Sturzovca. Formatiile invitate vor sustine spectacole coregrafice pe Pietonalul Unirii, in zilele de 6,7,8 august", a precizat Ion Ilie, directorul Centrului de Creatie Botosani.

De asemenea, in cadrul aceluiasi eveniment, pe 8 august, intre orele 11.00-14.00 are loc Festivalul Fanfarelor, la care participa formatii din Iasi, Suceava, Botosani si Republica Moldova.

"Traditiile incep sa dispara. Rolul institutiei mele este de a conserva cultura traditionala. Prin aceste spectacole incercam sa transmitem traditiile din generatie in generatie. Avem formatii de dansuri traditionale formate din copii, iar in cadrul Festivalului Fanfarelor vor evolua si doua formatii de copii din Mileanca si Hudesti. De asemenea, vom vedea grupuri de copii care si-au insusit aceste mestesuguri, tesut, pistura, ceramica. Nu este deloc usor, in contextul economic existent, sa organizam acest gen de manifestari", a conchis Ion Ilie.
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
26

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
159

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
83

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...