Expoziție de artă dedicată Zilei Universale a Iei

Expoziție de artă dedicată Zilei Universale a Iei

Muzeul Judeţean din Botoşani găzduiește, în perioada 24 – 30 iunie, în spațiul Galeriilor de Artă ,,Ștefan Luchianˮ din Botoșani, cea de-a VI-a ediție a expoziției colective de arte vizuale ,,Ia – Valențe Contemporaneˮ.

Evenimentul este dedicat zilei de 24 iunie – Ziua Universală a iei, zi sărbătorită ca urmare a inițiativei comunității on-line ,,La Blouse Roumaineˮ, începând din anul 2013, în toate zonele României și în toate comunitățile românești din întreaga lume. Astfel, ia este recunoscută ca simbol internațional al culturii române și o sursă de inspirație pentru numeroși creatori de artă.

Proiectul expozițional, realizat de Liceul de Artă ,,Ștefan Luchianˮ (prof. coordonatori Genoveva Dolhescu și Adina Strugariu) în parteneriat cu Muzeul Județean, reunește pe simeze lucrări de pictură și grafică realizate de elevi, absolvenți și profesori din Botoșani, care au avut ca motiv de inspirație ia – componentă esențială a costumului tradițional românesc. Acestora li se alătură ca artiști-invitați Nicoleta Cărare (Bacău), Anca Georgescu (Constanța) și Liviu Șoptelea (Botoșani).

Curatorii evenimentului sunt Ana Coșereanu, Genoveva Dolhescu și Adina Strugariu.

Vernisajul  expoziției va avea loc vineri, 24 iunie 2021, ora 13:00. Prezentarea evenimentului va fi făcută de prof. Laura Tocariu – șef Secția de Artă Plastică și Etnografie.

Programul de vizitare este zilnic între orele 9:30 – 16:30.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Tazada, cățelușa vedetă a Poliţiei de Frontieră din Botoşani

astăzi, 09:24
53

Tazada este căţeluşa labrador specializată în depistarea substanţelor interzise, cunoscută ca parteneră de încredere a colegilor din Punctul de Trecere a Frontierei din Rădăuţi P...

Trei incendii într-o singură comună

astăzi, 09:11
70

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat trei incendii, toate pe raza comunei Hudești. Primul eveniment cu foc s-a produs pe un câmp de la marginea localității, în jurul pr&a...

Coacăzul negru, cultura profitabilă pe care a mizat un tânăr botoșănean. „Cu timpul mi-aș dori o mică fabrică de procesare a fructului”

astăzi, 08:58
79

Coacăzul negru este cultura profitabilă pe care a mizat un tânăr botoșănean din comuna Blândești, satul Cherchejeni.Mihai Mărisac cultivă pe o suprafață de 60 de ari trei soi...