Expoziție de artă dedicată Zilei Universale a Iei

Expoziție de artă dedicată Zilei Universale a Iei

Muzeul Judeţean din Botoşani găzduiește, în perioada 24 – 30 iunie, în spațiul Galeriilor de Artă ,,Ștefan Luchianˮ din Botoșani, cea de-a VI-a ediție a expoziției colective de arte vizuale ,,Ia – Valențe Contemporaneˮ.

Evenimentul este dedicat zilei de 24 iunie – Ziua Universală a iei, zi sărbătorită ca urmare a inițiativei comunității on-line ,,La Blouse Roumaineˮ, începând din anul 2013, în toate zonele României și în toate comunitățile românești din întreaga lume. Astfel, ia este recunoscută ca simbol internațional al culturii române și o sursă de inspirație pentru numeroși creatori de artă.

Proiectul expozițional, realizat de Liceul de Artă ,,Ștefan Luchianˮ (prof. coordonatori Genoveva Dolhescu și Adina Strugariu) în parteneriat cu Muzeul Județean, reunește pe simeze lucrări de pictură și grafică realizate de elevi, absolvenți și profesori din Botoșani, care au avut ca motiv de inspirație ia – componentă esențială a costumului tradițional românesc. Acestora li se alătură ca artiști-invitați Nicoleta Cărare (Bacău), Anca Georgescu (Constanța) și Liviu Șoptelea (Botoșani).

Curatorii evenimentului sunt Ana Coșereanu, Genoveva Dolhescu și Adina Strugariu.

Vernisajul  expoziției va avea loc vineri, 24 iunie 2021, ora 13:00. Prezentarea evenimentului va fi făcută de prof. Laura Tocariu – șef Secția de Artă Plastică și Etnografie.

Programul de vizitare este zilnic între orele 9:30 – 16:30.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

astăzi, 15:00
291

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
539

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...

Pași importanți pentru realizarea Șoselei de Centură a Botoșaniului! (foto, video)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1697

Proiectul pentru realizarea Șoselei de Centură Ocolitoare a municipiului Botoșani a fost scos la licitație. Tronsonul de 10 kilometri va avea continuitate în Drumul Expres Botoșani – ...