EXCLUSIV: Verginel Gireada, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare: "E strigator la cer, iti vine sa emigrezi!"

EXCLUSIV: Verginel Gireada, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare: "E strigator la cer, iti vine sa emigrezi!"
Primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireada, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare de catre Judecatoria Baia Mare, pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual si uz de fals.

Verginel Gireada a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani in urma unor tranzactii cu terenuri. De asemenea, a fost trimis in judecata si fostul secretar al comunei Mihai Eminescu, Mircea Onofrei. Potrivit rechizitoriului, acestia ar fi modificat mai multe titluri de proprietate si au falsificat documente, dupa care ar fi realizat o serie de tranzactii, in urma carora mai multe suprafete de teren au ajuns in posesia unor rude ale primarului.

Initial, dosarul a fost inregistrat la Tribunalul Botosani, declinat mai apoi Judecatoriei Botosani, iar ulterior a fost stramutat la Judecatoria Baia Mare.

Miercuri, instanta din Baia Mare s-a pronuntat in acest dosar, pe langa primarul Verginel Gireada, fiind condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare si fostul secretar al comunei, Mircea Onofrei, pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, abuz in serviciu contra intereselor publice, uz de fals.

"Solutie: Condamnă pe inculpatul O.M. pentru săvârşirea infracţiunilor de: - abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, uz de fals.  În baza art. 85 Cod penal dispune anularea suspendării condiţionate a executării pedepsei rezultante de 2 ani închisoare aplicată prin Sentinţa penală nr. 307/23.06.2009 a Tribunalului Botoşani, rămasă definitivă prin Decizia penală nr. 53/05.10.2009 a Curţii de Apel Suceava, pe care o descontopeşte în componentele: - 2 ani închisoare, pedeapsă aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită - 3 luni închisoare, pedeapsă aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale - 5 luni închisoare, pedeapsă aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual - 2 luni închisoare, pedeapsă aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals. În baza art. 34 lit. b Cod penal dispune contopirea pedepselor aplicate prin prezenta hotărâre cu pedepsele stabilite prin Sentinţa penală nr. 307/2009 a Tribunalului Botoşani, urmând să fie aplicată pedeapsa cea mai grea respectiv 2 ani închisoare. Condamnă pe inculpatul G.D.V.pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, uz de fals. În baza art. 34 lit. b Cod penal aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea respectiv 2 ani închisoare. În temeiul art. 81 Cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepselor aplicate inculpaţilor O.M. şi G.D.V., pe un termen de încercare de 4 ani", se arata pe site-ul oficial al Judecatoriei Baia Mare.

Totodata, instanta obliga inculpaţii să plătească părţii civile C.Z suma de 2.906 lei reprezentând beneficiu nerealizat precum şi suma de 4.000 lei cu titlu de daune morale. În baza art. 193 alin. 1 şi 6 Cod procedură penală obligă inculpaţii în solidar să plătească părţii civile C.Z, suma de 8.375 lei, reprezentând cheltuieli judiciare efectuate de către acesta din urmă.

In acelasi timp, se mentine masura sechestrului asigurator instituita pe bunurile primarului din Mihai Eminescu, masura instituita inca din data de 8 septembrie 2010.

Inculpatii trebuie sa plateasca si suma de 1.500 de lei reprezentand cheltuieli judiciare. Sentinta data de magistratii Judecatoriei Baia Mare nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs.

Verginel Gireada: "E strigator la cer, iti vine sa emigrezi!"

Primarul comunei Mihai Eminescu considera ca tot ce i se intampla este o lucratura politica, pentru a nu mai putea candida pentru un nou mandat.

"Un sut in fund e un pas inainte. Baietii de la PDL isi fac treaba bine. Cand nu poti invinge un om, ii faci rau, ceva ce el nu poate controla. Nu ma asteptam la o asemenea sentinta, pentru un titlu de proprietate pus in posesie in 1994 e strigator la cer, iti vine sa emigrezi. Au vazut ca am 80% in sondaje si au spus "pe asta nu il mai invingem niciodata". Cum va explicati ca s-a dat neinceperea urmaririi penale, dupa care il scoate de la naftalina si il stramuta la Baia Mare. Si au dat cu suspendare ca sa nu mai pot candida. Primaria Mihai Eminescu va fi castigata tot de USL, indiferent cine va castiga, sa stea linistiti. Romania e condusa de serviciile comunisto-securiste", a declarat Verginel Gireada.

 El a mentionat ca va face recurs. 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
191

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
393

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
110

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...