Copiii, sarbatoriti in cadrul Festivalului "Ritmurile Copilariei", la Ibanesti! - FOTO

In data de 4 iunie 2011 la Scoala cu clasele I-VIII "M. Sadoveanu" Dumbravita, comuna Ibanesti,  a avut loc Festivalul de muzica si dans pentru copii "Ritmurile Copilariei", festival ajuns  la  a XI-a editie.

Organizatorii acestui festival si-au  propus descoperirea şi lansarea tinerelor talente atat in arta vocala cat si in arta coregrafica si stimularea creatiei muzicale de valoare pentru muzica romanească de calitate, fiind parte componenta si a proiectului "Dor de Iubaneasa".



Festivalul a fost deschis de director prof. Mariana Magopet, care a afirmat: "Scoala este un  izvor nesecat de informatii, un izvor din care curge necontenit stiinta si cultura. Acest  festival, prin participarea masiva a atator scoli, arata dorinta dumneavoastra de perfectionare  si de a patrunde in tainele culturii si ale traditiei stramosesti".

La acest festival au participat copii de la scolile din Lisna si Smirdan, comuna Suharau, Cristinesti si Fundu-Hertii, comuna Cristinesti, Dumeni 1 si Dumeni 2, comuna George Enescu, Hiliseu- Iezer din comuna Hiliseu – Horia, Cordareni, comuna Cordareni, Ibanesti si Dumbravita, comuna Ibanesti. Sectiunile festivalului au fost: dans popular, dans modern, grup vocal, solist vocal, solist instrumentist.



Toti copiii au fost minunati si au pus mult suflet in prezentarea momentelor artistice, dar  cativa dintre ei s-au remarcat in mod deosebit: Creanga Adelina si Creanga Alexandru (Dumbravita), Avieritei Alexandru (Cristinesti), Aciobanitei George – solist instrumentist (Dumbravita), ansamblurile Cordareanca (Cordareni), Hora si Stejarelul (George  Enescu).



Acest festival a fost sustinut de primarul comunei Ibanesti, ing. Romica Magopet, care, in  cuvantul de inceput, a subliniat: "Scoala este spatiul devenirii esentiale pentru viata, este  un templu al intelepciunii si al cunoasterii. Noi suntem tezaurul dascalilor nostri, iar  acesti copii reprezinta societatea de maine si se constituie in tezaurul indrumatorilor spirituali de astazi. Scoala, familia si comunitatea reprezinta pilonii de rezistenta ai educatiei. Acesti  piloni, in comuna Ibanesti, vor fi eterni, scoala ramanand locul unde invatam sa devenim OAMENI".
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Fragmente de Realitate… între spațiu și timp” la Galeria Casa Zamfirescu din Botoșani

astăzi, 14:57

La Galeria de artă „Casa Zamfirescu” din Botoșani este deschisă în luna mai 2025 expoziția de pictură „Fragmente de Realitate… între spațiu și timp”, ...

Ai citit cele mai bune cărți din toate timpurile? 12 capodopere considerate a fi cele mai mari romane scrise vreodată!

astăzi, 14:28

Cercetătorii literari, criticii și cititorii au dezbătut această problemă timp de secole. Mai jos este prezentată o selecție de 12 romane care au fost în mod constant celebrate ca vâ...

Martirii din temnițele comuniste, cinstiți astăzi la Botoșani! (Foto)

astăzi, 12:53

14 mai, Ziua națională de cinstire a martirilor din temnițele comuniste, a fost marcatâ în Protopopiatul Botoșani prin slujirea Dumnezeieștii Liturghii și a Parastasului în cin...