Copiii, sarbatoriti in cadrul Festivalului "Ritmurile Copilariei", la Ibanesti! - FOTO

Copiii, sarbatoriti in cadrul Festivalului "Ritmurile Copilariei", la Ibanesti! - FOTO
In data de 4 iunie 2011 la Scoala cu clasele I-VIII "M. Sadoveanu" Dumbravita, comuna Ibanesti,  a avut loc Festivalul de muzica si dans pentru copii "Ritmurile Copilariei", festival ajuns  la  a XI-a editie.

Organizatorii acestui festival si-au  propus descoperirea şi lansarea tinerelor talente atat in arta vocala cat si in arta coregrafica si stimularea creatiei muzicale de valoare pentru muzica romanească de calitate, fiind parte componenta si a proiectului "Dor de Iubaneasa".



Festivalul a fost deschis de director prof. Mariana Magopet, care a afirmat: "Scoala este un  izvor nesecat de informatii, un izvor din care curge necontenit stiinta si cultura. Acest  festival, prin participarea masiva a atator scoli, arata dorinta dumneavoastra de perfectionare  si de a patrunde in tainele culturii si ale traditiei stramosesti".

La acest festival au participat copii de la scolile din Lisna si Smirdan, comuna Suharau, Cristinesti si Fundu-Hertii, comuna Cristinesti, Dumeni 1 si Dumeni 2, comuna George Enescu, Hiliseu- Iezer din comuna Hiliseu – Horia, Cordareni, comuna Cordareni, Ibanesti si Dumbravita, comuna Ibanesti. Sectiunile festivalului au fost: dans popular, dans modern, grup vocal, solist vocal, solist instrumentist.



Toti copiii au fost minunati si au pus mult suflet in prezentarea momentelor artistice, dar  cativa dintre ei s-au remarcat in mod deosebit: Creanga Adelina si Creanga Alexandru (Dumbravita), Avieritei Alexandru (Cristinesti), Aciobanitei George – solist instrumentist (Dumbravita), ansamblurile Cordareanca (Cordareni), Hora si Stejarelul (George  Enescu).



Acest festival a fost sustinut de primarul comunei Ibanesti, ing. Romica Magopet, care, in  cuvantul de inceput, a subliniat: "Scoala este spatiul devenirii esentiale pentru viata, este  un templu al intelepciunii si al cunoasterii. Noi suntem tezaurul dascalilor nostri, iar  acesti copii reprezinta societatea de maine si se constituie in tezaurul indrumatorilor spirituali de astazi. Scoala, familia si comunitatea reprezinta pilonii de rezistenta ai educatiei. Acesti  piloni, in comuna Ibanesti, vor fi eterni, scoala ramanand locul unde invatam sa devenim OAMENI".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
349

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
607

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
1025

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...