Copiii de la Școala Populară de Arte din Botoșani au impresionat spectatorii și juriul de la Festivalul „Neghiniță” din Bacău (fotogalerie)

Copiii de la Școala Populară de Arte din Botoșani au impresionat spectatorii și juriul de la Festivalul „Neghiniță” din Bacău (fotogalerie)

În perioada 17 - 18 iunie, Teatrul Municipal Bacovia din Bacău a fost gazda Festivalului Internațional „Neghiniță", secțiunea Teatru, la care au participat zeci de concurenți la categoria individual și grup. Un public numeros, o scenă de excepție și o organizare impecabilă, au fost ingredientele unei adevărate sărbători a teatrului.

Juriul, de excepție, i-a avut în componență pe Adriana Trandafir pe postul de președinte a juriului, fiind actriță la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase", profesor de actorie la Universitatea Hyperion, din București; Cosmin Maxim, actor la Teatrul Național „Vasile Alecsandri" din Iași; Florina Găzdaru, actriță la Teatrul Municipal Bacovia din Bacău și Ionel Tanasă, actor, regizor, Președintele Fundației Teatrale „Neghiniță" din Bacău.

În urma prestațiilor individuale și de grup, elevii Școlii Populare de Arte „George Enescu" din Botoșani, coordonați de profesoara Silvia Răileanu, au fost la înălțime și au obținut numeroase premii, la Gala festivă, care a încheiat cea de-a XII-a ediție a acestui festival de amploare.

Marele trofeu al Festivalului Internațional de Muzică, Teatru și Dans „Neghiniță", secțiunea Teatru individual, i-a fost acordat lui Rareș Andrei Prisacariu, de la Școala Populară de Arte, „George Enescu" din Botoșani, care a avut un succes răsunător prin prestația impecabilă a monologului „Geniu Pustiu", de Mihai Eminescu, moment care a emoționat juriul și publicul, răsplătit fiind cu ropote de aplauze și note pe măsură.

Micuțul Rareș, de doar 6 ani, a strălucit și a fost singurul participant din concursul individual care a obținut note de 10 și care a impresionat prin dicție perfectă, talent și dăruire. Totodată, s-a remarcat și în Festivitatea de premiere prin discursuri spontane și momente distractive. Rareș Prisacariu are o activitate constantă de promovare a culturii și tradiției din județul Botoșani, având numeroase reprezentații la diverse evenimente culturale, fiind apreciat ca un „mic geniu", cu o memorie deosebită și o inteligență sclipitoare.

Trupa Mare a Școlii Populare de Arte din Botoșani a obținut Trofeul categoriei de vârstă 10 - 14 ani, la secțiunea grup, și a ridicat sala în picioare cu spectacolul „Muzicanții din codru", moment care a antrenat și membrii juriului în povestea lor. Momentele de dans, muzică și teatru din acest spectacol, au fost aplaudate la scenă deschisă, iar copiii s-au bucurat de un real succes.

La categoria individual s-au mai acordat următoarele premii:

-  grupa de vârstă 7 - 10 ani

Premiul II - Ghivireaga David

Premiul II - Stăncescu Katerina

Premiul III - Olteanu Șerban

Mențiune - Pavăl Nicholas

- grupa de vârstă 10 - 14 ani

Premiul I - Sulcină Maria

Premiul II - Rusu Teodora

Premiul III Popa Ionuț

Mențiune - Stoiciuc Mihail Codrin

De-a lungul timpului, Silvia Răileanu a regizat numeroase spectacole și a obținut performanțe remarcabile cu trupele participante la festivalurile de teatru din țară și din străinătate, pe măsura valorii și a viziunii sale artistice.

Actriță a Teatrului „Mihai Eminescu" din Botoșani și profesor la Școala Populară de Arte „George Enescu", se remarcă prin profesionalism, devotament și popularitate în lumea artistică, fiind un model pentru cursanții săi și un profesor foarte apreciat.
 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Aeronava SMURD solicitată pentru a prelua un pacient în stare gravă

Duminică, 7 August 2022
1202

Elicopterul SMURD a fost solicitat să aterizeze la Botoșani, duminică după-amiază, pentru a prelua un pacient în stare gravă.Este vorba despre un tânăr, în vârstă d...

Școală modernă pentru elevii din Gorbănești. Unitatea de învățământ a fost reabilitată printr-un proiect european în valoare de peste un milion de lei (fotogalerie)

Duminică, 7 August 2022
491

Elevii din Gorbănești vor învăța, din toamnă, într-o școală modernă și vor putea face sport pe un teren sintetic, modernizat și cu nocturnă, în urma proiectului „Rea...

La plimbare cu un ATV neînmatriculat

Duminică, 7 August 2022
304

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi efectuează cercetări cu privire la un tânăr, cetăţean român, care a fost depistat conducând un A...