Concurs Judeţean de Interpretare Artistică, la Casa de Cultură a Sindicatelor "N. Iorga" Botoşani GALERIE FOTO

Sâmbătă, 5 aprilie 2014, începând cu ora 10.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor "N. Iorga" Botoşani s-a desfăşurat Concursul Judeţean de Interpretare Artistică, al elevilor din Palatul Copiilor Botoşani, Clubul Copiilor Dorohoi şi Clubul Copiilor Darabani. 

Elevii au participat la secţiunile: folclor (solişti vocali, solişti instrumentişti, grupuri vocale, formaţii instrumentale, formaţii de dansuri populare şi ansambluri folclorice), muzică uşoară (solişti de muzică uşoară, grupuri vocale), muzică folk (solişti de muzică folk, grupuri folk), dans modern şi teatru (scenete, monolog, pantomimă).

Criteriile de jurizare au ţinut de interpretare, impresie artistică, repertoriu, costumaţie, aspecte care au departajat artiştii din cele trei unităţi de învăţământ. În cele 5 ore de concurs, elevii participanţi au demonstrat un nivel impresionant de performanţă, la care au ajuns sub îndrumarea cadrelor didactice.

Organizatorii s-au bucurat de prezenţa d-nei Inspector Şcolar General, prof. Mihaela Huncă, care a transmis, în deschiderea concursului, un mesaj de încurajare şi succes pentru toţi participanţii la acest concurs, dar şi un mesaj de felicitare cadrelor didactice coordonatoare.

Au evoluat peste 350 de copii şi tineri, care frecventează următoarele cercuri artistice:
 
Palatul Copiilor Botoşani

1. Cercul "Atelierul fanteziei", coordonat de înv. Alexandru Mihalachi;
2. Cercul "Gimnastică-Dans", prof. coordonator Carmen Belicov;
3. Cercul "Dans modern", prof. coord. Victoriţa-Mariana Bilibău;
4. Cercul "Muzică vocal-instrumentală", coordonat de prof. Elena Foca;
5. Cercul "Instrumente muzicale tradiţionale", coordonat de înv. Ioan Enciu;
6. Cercul de "Dansuri populare", prof. coord. Monica Huştiuc.

Palatul Copiilor Botoşani – Filiala Darabani

7. Cercul de "Dans modern", prof. coordonator Lăcrămioara Jar;
8. Cercul de "Muzică vocal-instrumentală – Dansuri populare", prof. coord. Mirel Dascălu.

Clubul Copiilor Dorohoi

9. Cercul "Muzică folk – Muzică uşoară", coordonat de înv. Paul-Ciprian Mihai;
10. Cercul "Educaţie civică" – Secţiunea Teatru, prof. coord. Irina-Maria Miron;
11. Cercul "Dansuri populare – Dansuri moderne", prof. coord. Constantin Dicu;
12. Cercul "Orchestră populară", prof. coord. Marcel Dupu.

Aspectele fotografice au fost asigurate de grupa foto a cercului "Orientare turistică" de la Palatul Copiilor Botoşani. Profesor coordonator: Gheorghe Şuliuc.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, pe holul de la intrarea în Casa de Cultură a Sindicatelor, s-a desfăşurat şi Concursul de Pictură-Desen, la care au participat elevii de la cercurile de profil din Palatul Copiilor Botoşani şi Clubul Copiilor Dorohoi. Concomitent, s-a organizat o expoziţie cu cele mai bune lucrări de pictură ale elevilor participanţi. Coordonatori: prof. Carmen Maxim şi prof. Daniel Puhăcel.
  
Totodată, la Palatul Copiilor Botoşani, s-a desfăşurat Concursul de Tenis de Masă, coordonat de prof. Emilian Dângeanu.

Premiile vor fi acordate pe secţiuni şi categorii de vârstă, iar rezultatele vor fi anunţate ulterior. Câştigătorii locurilor I vor reprezenta judeţul la concursurile naţionale şi internaţionale de profil. (Comunicat de presa) 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Gigi Becali, după eșecul de la Botoșani: ”Mândria nu are scuze” / ”Mi-a dat Dumnezeu o palmă!” (Video)

astăzi, 08:41

FCSB a irosit, astfel, șansa de a avansa în primele 3 din campionat și rămâne pe locul 6 după 16 etape desfășurate în sezonul regulat al SuperLigii României. ”Ch...

La un pas de a rămâne fără case, pompierii au intervenit rapid și le-au salvat locuințele!

astăzi, 08:14

Două case au fost în pericol, noaptea trecută, după ce funinginea din coșul de fum s-a aprins.  S-a întâmplat în localitățile Iacobeni și Oneaga. Pompierii din c...

Calendar ortodox, 23 noiembrie: Sf. Cuv. Antonie de la Iezerul Vâlcii; Sf. Ier. Amfilohie, Episcopul Iconiei, şi Grigorie, Episcopul Acragandelor

astăzi, 08:00

Sfântul Cuvios Antonie era de neam român şi s-a născut în 1628 la Ianina, în Munţii Pindului. A crescut în dreapta credinţă mergând de mic la sfânta bise...