Carnavalul Zapezii, sarbatoarea copilariei dorohoiene!

Carnavalul Zapezii, sarbatoarea copilariei dorohoiene!
Voie buna, copilarie, obiceiuri populare, dans si muzica de buna calitate pe scena Teatrului din Dorohoi, la cea de a XII-a editie a Carnavalului Zapezii! Evenimentul a fost transmis in direct pe internet, de Live.Botosani, inregistrarea putand fi accesata in rubrica Transmisii inregistrate.

Manifestarea s-a bucurat de sprijinul Primariei Dorohoi, in sala Teatrului fiind prezent viceprimarul Sorin Clim, dar si Ada Macovei, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean Botosani. Toti cei aproximativ 200 de copii care au evoluat in cadrul Carnavalului Zapezii au primit cadouri de la Mos Craciun.

Evenimentul a fost deschis de Orchestra MUGURELUL, sub conducerea muzicala a profesorului Marcel Dupu, care a oferit un regal muzical, atat prin solistii aplaudati la scena deschisa, cat si prin instrumentistii care au dat dovada de virtuozitate si de responsabilitate artistica. De altfel, in cei 25 de ani de cand functioneaza, Orchestra Mugurelul s-a transformat intr-o reala scoala de muzica pentru sute de copii.

Dupa orchestra condusa de Marcel Dupu, a incantat publicul formaţia de dansuri populare ALUNELUL a Scolii 8 "Mihail Kogalniceanu" Dorohoi, instructori: Dumitru Rosu, instit. Enea Leonid si Gheorghe Onciu, dar si Grupul de dansuri si obiceiuri MOSTENITORII, de la Gradinita 9 "Stefan cel Mare si Sfant" Dorohoi, sau Caprele de la Clubul Copiilor Dorohoi. 

Intre invitatii speciali s-au numarat artistii de la Ansamblul de Datini si Obiceiuri MARGINEANCA, al Casei de Cultura a Sindicatelor Botosani - instructor Valentin Rau, dar si micii dansatori de la Unik Dance Botosani - instructor Andreea Trufasu, precum si trupa de dans "Pretty Girls", de la Clubul Pro Dance, instructor Constantin Dicu.

Un moment special a fost creat de Corul Haris, al Seminarului Teologic Liceal "Sf.Ioan Iacob" Dorohoi, sub indrumarea Parintelui Director Constantin Muha.

Au impresionat Grupurile vocale VOCI DE PRIMAVARA, JUNIOR, VOCES si FUN CLUB - Instructor: înv. Paul-Ciprian Mihai, dar si prezenta pe scena Teatrului a "veteranilor" Codruta Barariu, Ana Maria Gibu sau Andrei Gorgan.

Carnavalul Zapezii a adunat, pentru cateva ore, sute de artisti care au demonstrat ca Dorohoiul stie sa se bucure, sa cante, sa respecte traditiile, sa le valorifice, dar si sa recunoasca valoarea altor artisti, prin formatiile invitate, organizatorii dovedind o generozitate de care putini, in zilele noastre, mai sunt capabili.

Mai multe secvente de la Carnavalul Zapezii puteti vedea in rubrica Actualitatea in imagini! 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vrei să urmezi o carieră de ofițer în Jandarmeria română? IJJ Botoșani recrutează candidați!

astăzi, 18:54
48

La Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza", comun pentru femei și bărbați, sunt alocate:- 10 locuri pentru Jandarmeria Română la Facultatea de Poliţie pentru învăţ...

APIA Botoșani: Apel la fermieri pentru respectarea interdicției de a incendia vegetația!

astăzi, 18:00
39

Fermierii care primesc sprijin prin intervențiile din Planul Național Strategic PS 2023-2027 trebuie să respecte normele privind condiționalitatea pe întreaga exploatație agricolă și pe t...

BLOCADA polițiștilor a nefericit zeci de botoșăneni „certați” cu regulile!

astăzi, 17:05
101

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...