Botosaniul, premiat și aplaudat la Gala Națională a Proiectelor de Voluntariat, Editia 2013

Botosaniul, premiat și aplaudat la Gala Națională a Proiectelor de Voluntariat, Editia 2013
Aseara, intr-un cadru festiv, la Arenele BNR din Bucuresti, Federatia VOLUM a organizat cea de-a III-a editie a Galei Nationale a Voluntarilor si Proiectelor de Voluntariat desfasurate pe parcursul anului 2013.

Pentru fiecare dintre cele 22 de sectiuni ale competitiei, castigatorii au fost stabiliti pe baza unor selectii, in mai multe etape:

- O preselectie realizata de catre evaluatori externi Federatiei VOLUM, in urma careia au fost alesi 5-8 nominalizati pentru fiecare Sectiune.

- Un procent de 20% acordat proiectelor, prin votul publicului.

- Un juriu alocat fiecarei sectiuni  carr a ales castigatorii (cate unul pentru fiecare Sectiune in parte).

Pentru  Sectiunile "Activism Civic si Drepturile Omului" si "Social", tensiunea si bucuria au fost maxime, judetul Botosani avand in finala, dar si pe Podium, doua asociatii: IHTIS (reprezentat de Mihaela Mihaescu) si INIMI LA UNISON (reprezentat de prof. Alina Raileanu).

Este extrem de dificil sa aduni laolalta zeci sau sute de oameni, in jurul unei idei cu scop precis. Intr-un proiect, indiferent de natura sa, grupurile "Tinta" participante (comunitatea) trebuie sa satisfaca nevoia grupului de "Beneficiari" – NU INVERS. Calitatea unei actiuni o confera intelegerea, constientizarea rostului de A FI PREZENT. Este usor de spus "am fost". Daca atingerea scopului proiectului NU este asumata de fiecare, investitia participarii ramane fara justificare.

Nominalizarea de aseara a pus in balanta acest aspect, iar Diploma primita de IHTIS in aplauzele a peste 300 participanti ridicati in picioare, ne motiveaza sa ne continuam drumul sub acelasi indemn: "Cunoscandu-ne Drepturile – Combatem Discriminarea".


Mihaela Mihaescu, Presedinta Asociatiei IHTIS

asociatia-ihtis.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
20

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
103

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
13

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...