Biserica Romano – Catolică din Botoșani, un lăcaș de liniște, vechi de peste un secol (fotogalerie)

Biserica Romano – Catolică din Botoșani, un lăcaș de liniște, vechi de peste un secol (fotogalerie)

Biserica Romano- Catolica „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul" din Botoșani, construită la mijlocul secolului al XIX-lea în maniera neogotică, înnobilează peisajul citadin botoșănean.

Aceasta este situată în vecinătatea Colegiului Național „Augustus Treboniu Laurian".

Prima însemnare despre existența catolicilor la Botoșani este din 1781, iar prima parohie este înființată în 1784.  Până la construirea bisericii, populația catolică s-a folosit de o capelă situată în vechiul cimitir catolic din oraș.

Biserica a început să fie construită în anul 1843, iar în ziua de 3 noiembrie 1847 a avut loc sfințirea ei. Pentru acest lăcaș de cult s-au făcut donații atât de pe plan local, cât și din străinătate.

Lăcașul de cult a fost mărit în 1872 de muncitorii care lucrau la construcția Gării – Botoșani, cu două nave laterale, și întreaga biserică a fost adaptată stilului arhitectonic –gotic. Dimensiunile acesteia sunt de 25 m lungime și 10 m lățime.

Precizăm că hramul comunității este la 24 iunie, de ziua „Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul”.

Săptămânal, zeci de credincioși romano-catolici, dar și ortodocși sunt prezenți la slujba oficiată de preotul –paroh al Bisericii Romano - Catolice din Botoșani, având deosebită evlavie pentru aceasta. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Pacient de 62 de ani, răpus de Covid-19

astăzi, 11:53
216

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani informează că, în ultimele 24 de ore, a fost înregistrat un deces pus pe seama infectării cu virusul SARS-COV-2....

Doar 18 persoane au fost confirmate pozitiv pentru Covid-19, în ultimele 24 de ore (document)

astăzi, 11:46
110

18 persoane s-au infectat cu virusul Covid-19, în ultimele 24 de ore, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani.Din totalul persoanelor confirmate pozi...

Tânăr de 20 de ani, plasat sub control judiciar, după ce și-a lovit consăteanul cu un obiect ascuțit

astăzi, 11:19
46

Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni a dispus, miercuri, măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, pe numele unui tânăr, în vârstă de 20 de ani, d...