Biserica Romano – Catolică din Botoșani, un lăcaș de liniște, vechi de peste un secol (fotogalerie)

Biserica Romano – Catolică din Botoșani, un lăcaș de liniște, vechi de peste un secol (fotogalerie)

Biserica Romano- Catolica „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul" din Botoșani, construită la mijlocul secolului al XIX-lea în maniera neogotică, înnobilează peisajul citadin botoșănean.

Aceasta este situată în vecinătatea Colegiului Național „Augustus Treboniu Laurian".

Prima însemnare despre existența catolicilor la Botoșani este din 1781, iar prima parohie este înființată în 1784.  Până la construirea bisericii, populația catolică s-a folosit de o capelă situată în vechiul cimitir catolic din oraș.

Biserica a început să fie construită în anul 1843, iar în ziua de 3 noiembrie 1847 a avut loc sfințirea ei. Pentru acest lăcaș de cult s-au făcut donații atât de pe plan local, cât și din străinătate.

Lăcașul de cult a fost mărit în 1872 de muncitorii care lucrau la construcția Gării – Botoșani, cu două nave laterale, și întreaga biserică a fost adaptată stilului arhitectonic –gotic. Dimensiunile acesteia sunt de 25 m lungime și 10 m lățime.

Precizăm că hramul comunității este la 24 iunie, de ziua „Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul”.

Săptămânal, zeci de credincioși romano-catolici, dar și ortodocși sunt prezenți la slujba oficiată de preotul –paroh al Bisericii Romano - Catolice din Botoșani, având deosebită evlavie pentru aceasta.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
267

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
698

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
639

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...