Biblioteca Natională a României, lăsată fără căldură de Ministerul Culturii: Nu sunt bani!

Biblioteca Natională a României, lăsată fără căldură de Ministerul Culturii: Nu sunt bani!

Angajatii Bibliotecii Nationale a Romaniei cer Ministerului Culturii si Identitatii Nationale, caruia ii este subordonata institutia, sa porneasca alimentarea cu caldura, insa, potrivit unor surse din cadrul BNaR, MCIN vrea sa faca economie si le-a transmis ca nu exista, momentan, bani pentru asta.

Solicitarile au fost facute pe parcursul ultimei luni. Lor le-au fost alaturate mai multe plangeri formulate de utilizatori ai Bibliotecii, care spun ca frigul ii impiedica sa isi desfasoare activitatea.

"Suntem in frig de o luna. Am trimis, prin sindicat, mai multe solicitari, iar Ministerul ne-a raspuns, prin serviciul administrativ, ca nu se poate sa porneasca acum caldura, pentru ca nu sunt bani. Avem centrala proprie, iar incaperea in care se afla este plina de purici si trebuie sa vina si deratizarea", a declarat pentru News.ro un angajat al institutiei.

Acesta a semnalat faptul ca utilizatorii BNaR au incetat sa mai vina, din cauza "conditiilor inumane" de aici.

"Vor sa faca economie, dar pe sanatatea noastra...", a mai spus angajatul. Situatia a fost confirmata de mai multi lucratori din cadrul BNaR.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

astăzi, 19:10
108

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
342

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
715

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...