Bani alocaţi din bugetul local pentru Premiul Naţional de Poezie

Bani alocaţi din bugetul local pentru Premiul Naţional de Poezie

Consilierii locali, întruniţi joi în şedinţă de îndată, au aprobat alocarea unei sume din bugetul local pentru finanţarea Premiului Naţional de Poezie “Mihai Eminescu”, ediţia a XXVII-a, ce se va desfăşura la Botoşani în perioada 13-15 ianuarie.

65.000 de lei s-au alocat din bugetul municipiului pentru manifestările organizate în cadrul acestui eveniment. 35.000 de lei va fi valoarea Premiului Naţional de Poezie, cei şapte membri ai juriului vor primi câte 750 de lei fiecare, brut, 12.000 de lei vor fi cheltuielile cu masa şi cazarea şi 7.800 de lei cheltuielile cu masa festivă.

Poetul laureat al Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” va deveni Cetăţean de onoare al Municipiului Botoşani, pentru data de 15 ianuarie fiind programată o şedinţă extraordinară a Consiliului Local.

Vor urma depuneri de coroane la statuia poetului Mihai Eminescu din faţa Teatrului, un Te Deum la Biserica Uspenia, iar ulterior va avea loc o deplasare la Ipoteşti.

Gala de decernare a premiilor Opera Omnia şi Opus Primum va avea loc la Cinematrograful Unirea, unde va susţine un recital Nicu Alifantis.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

astăzi, 22:34
1

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
291

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
443

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...