Antropologul francez CLAUDE KARNOOUH își lansează la BOTOȘANI noua sa carte, "Raport asupra postcomunismului şi alte eseuri incorecte politic"
Stiri Botosani Friday, 13 March 2015 CulturăEvenimentul se va desfășura în librăria Alexandria din Uvertura Mall (etajul 3), începând cu orele 14.00. Au răspuns invitației noastre de a lua parte la eveniment ca invitați speciali domnul Prof. dr. IULIAN NECHIFOR de la Colegiul Economic "Octav Onicescu" din Botoşani și GHEORGHE MEDIAN, muzeograf la Muzeul Județean de Istorie din Botoșani.
Claude Karnoouh s-a născut în martie 1940 la Paris, unde și-a făcut și studiile superioare. Din 1959 și până în 1965 a urmat studii de științe (fizică și chimie) la Sorbona, iar din 1966 până în 1969 studii de științe umane (filosofie, antropologie socială, sociologie și lingvistică) la Universitatea Paris X Nanterre. Începând din 1970 este membru al Centrului National de cercetare științifică (CNRS) și a predat, de asemenea, la Universitatea Paris X Nanterre, Sorbona, INALCO, Universitatea din Gand (Belgia), Charlostville (Virginia, SUA), Urbino (Italia), ELTE (Budapesta). În 1973 a întreprins mai multe anchete de etnografie și folclor în satul Breb din Maramureș. Din 1991 și până în 2002 a fost profesor invitat al Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj unde, în cel de al doilea semestru al anului universitar, a susținut un curs despre aspecte ale modernității târzii în postcomunism, îmbinând diverse abordări (politice, culturale, economice). Este autor a șase cărti și peste o suta de articole și eseuri de antropologie culturală și politică, filosofia culturii și filosofie politică.
Volumul "Raport asupra postcomunismului şi alte eseuri incorecte politic", publicat în noiembrie 2014 la Alexandria Publishing House "antologhează publicistica semnificativă a gânditorului Claude Karnoouh între 2009 și 2012", după cum afirma Aurel T. Codoban, specialist în comunicare și profesor la Universitatea Babes-Bolyai în recenzia pe care a făcut-o acestui volum. "Îi admir prea mult retorica de intelectual francez, bine și fin acordată, îi prețuiesc prea mult excepționala erudiție care îi furnizează numeroasele asociații care țes și susțin textura unei argumentații mereu concrete și redutabile pentru a încerca să-i rezum mai mult ideile și concluziile", continua acesta în aceeași recenzie.
(Comunicat de presă)
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Primele blindate Cobra făcute de Otokar au ajuns în România. Contractul include peste 1.000 de vehicule!
Otokar a făcut prima livrare de blindate Cobra către România, ca parte din contractul de peste 4 miliarde de lei. Otokar a început livrarea primelor vehicule Cobra, ca parte din contract...
Maia Sandu, către Nicuşor Dan: “Dacă Moldova ar cădea pe mâna Rusiei, ar fi ameninţat şi Bucureştiul”!
Nicușor Dan respectă o tradiție a președinților români de a include Republica Moldova printre primele destinații vizitate la început de mandat. Preşedintele Republicii Moldova, M...
Două zile de spectacol în această săptămână - „Aventurile lui Chiț” la Teatrul „Vasilache”! (Foto)
Vă invităm la Teatrul „Vasilache”, joi, 12 iunie 2025, de la ora 18:00 şi duminică, 15 iunie 2025, de la orele 11:00 şi 12:30 să vizionaţi spectacolul „Aventu...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.94 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici