5000 de sarmalute pentru credinciosi, la hramul Bisericii Sf. Ilie Botosani!

5000 de sarmalute pentru credinciosi, la hramul Bisericii Sf. Ilie Botosani!
Marcarea hramului Bisericii "Sfantul Ilie" din Botosani a continuat astazi, dupa ce marti seara sute de credinciosi au participat la Vecernia oficiata de un sobor de preoti, in frunte cu preotul protopop Lucian Leonte, parohul bisericii.

Pe o canicula mistuitoare, dar cu credinta si smerenie, botosanenii au asistat astazi, incepand cu ora 8.30, la Sfanta Liturghie oficita in cinstea Sfantului Ilie, patronul acestui lacas de cult.



Credinciosii au avut parte la final si de traditionalele sarmalute, dar si de un pahar cu vin, fiind pregatite in acest sens nu mai putin de 5000 de sarmale si 100 de litri de vin.



Sfantul Proroc Ilie Tesviteanul este sarbatorit in fiecare an, pe 20 iulie. Sfantul Ilie era fiul unui preot al Legii vechi, care locuia in cetatea Tesve, din Galaad (Israel), situata dincolo de Iordan. De aici avem si numele prorocului - Ilie Tesviteanul.
 



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
2

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
24

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
126

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...