Solidaritate: „Cafeaua pentru medici", o acțiune inedită a unui local din Botoșani

Solidaritate: „Cafeaua pentru medici", o acțiune inedită a unui local din Botoșani

Facefood, localul care în timp a devenit centrul de întâlnire al tuturor tinerilor botoșăneni, lansează o acțiune aparte. Aceștia își doresc sa îi susțină pe medicii botoșăneni, motiv pentru care își invită clienții să doneze o cafea, pentru medici. 

„În aceste zile lumină reflectoarelor cade preponderent pe cei suspectați sau diagnosticați cu noul virus. În semn de mulțumire , vrem să mutăm aceste reflectoare pe cei care luptă alături de pacienți, pe cadrele medicale. Vrem să aducem un strop de bucurie și de speranța in cele câteva minute de pauză , pe care speram sa și le permită. Vrem sa le arătăm ca ne pasa și că suntem alaturi de ei.

Ceea ce vreau sa transmit este ca atâția ani am construit aceasta comunicate care o numesc Facefood și de aici îmi doresc sa simt coeziune, unirea, susținerea, și îi rog pe toți să sprijine oamenii care sunt expuși și câte muncesc în spitale. Sper că o simpla cafea, venita de la un necunoscut, să le aducă zâmbetul pe buze.

Am avut încredere că ne putem baza pe comunitatea noastră și așa am  cautat un mod simplu și util prin care sa facem asta. Am ajuns la concluzia ca o cafea e buna oricand, poate aduce un zambet si poate relaxa o frunte incruntata.

Concluzia e asta: tu poți cumpăra Cafeaua pentru medici, dar și orice altceva este pe meniul nostru, iar noi vom prelua zilnic comenzi și le vom duce către unul din spitalele din Botoșani, prin rotație", a declarat Francesco Magaldi, managerul localului.

Pentru a dona o cafea, sau orice alt produs din meniu, doritorii trebuie sa transfere suma de bani în contul de Revolut deschis pe numărul de telefon 0755 648 002. Cafelele vor ajunge la Secția de TBC, Secția de Boli Infecțioase, la Serviciul Județean de Ambulanță, dar și la alte secții din cadrul Spitalului Județean.

Dorim sa oferim suport, printr-un efort comun, asa cum am zis, cadrelor medicale din spitalele botoșănene. Este o perioada dificilă, și tocmai de aceea credem că este momentul ideal să acționăm impreuna, ca o comunitate unită, și să ne susținem reciproc, prin acțiuni de solidaritate", a adăugat Francesco Magaldi.

(Iosif Pintilie)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ediția a doua a Conferinței științifice „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de nord a Moldovei”, la Botoșani

astăzi, 12:30
18

În intervalul 25-26 aprilie 2024, Muzeul Județean Botoșani, Secția Istorie-Arheologie, organizează conferința științifică „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de ...

Un preot orb va sluji la o mănăstire iubită de mulți botoșăneni. ”Deși ochii săi trupești nu cunosc lumina…”

astăzi, 11:46
449

În curând obștea Mănăstirii Piatra Tăieturii din comuna suceveană Panaci aflată la cota 1.600, se va îmbogăți cu un nou preot.Este vorba de Părintele Sofian Costea care,...

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
273

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...