Cerasela. Dacă nu face rost de bani pentru curent, moare!

Cerasela. Dacă nu face rost de bani pentru curent, moare!

CERASELA MIHOVICI

Strigăt de ajutor dintr-un sătuc al Botoşanilor! Cerasela Mihovici, la 19 ani, are o boală pe care nu şi-o permite. Pneumotorax. Respiră cu ajutorul aparatului din fotografie. Dar numai dacă are bani să plătească curentul...

Cerasela nu poate respira normal, ci doar cu 15% din capacitatea unui om de vârsta, înălţimea şi greutatea ei. Aparatul care o ajută să respire (Millenium M5) a fost închiriat în 2008 de la CNAS Botoşani.

Medicii i-au spus că trebuie să îl folosească toată viaţa, câte 5 ore ziua şi 10 ore noaptea. Doar un transplant de plămâni o poate scăpa de acest chin.

Închirierea aparatului costă 63 RON/lună. Iar curentul pentru folosirea aparatului 375 RON/lună.

Singura sursă de venit a familiei este ajutorul social. 250 RON/lună.

Ca să îi ajungă banii, Cerasela încearcă să folosească aparatul mai mult noaptea. Cerasela este din comuna Răuseni, judeţul Botoşani. A împlinit 19 ani pe 9 februarie 2009.

Timp de 2 ani a fost mai mult internată prin spitale, la Botoşani, Iaşi şi Bucureşti, fiind tratată de astm bronşic, bronsectazii bilaterale suprainfectate, disfuncţie respiratorie obstructivă, bronsectazii laterale chistice, insuficienţă respiratorie cronică, trahicardie sinusală, disfuncţie ventilatorie mixtă severă, fibroză pulmonară idiopatică şi pneumotorax.

Cerasela are dosarul depus la DSP Botoşani pentru finanţarea transplantului de plămâni, care costă 120.000 de euro. Fundatia Salvează vieţi cauta clinici şi medici care să o accepte pe Cerasela la operaţie.

A primit acceptul din Franţa. Dr. Alain Bisson, care urmează să o opereze imediat ce statul îi va da banii, vrea însă să o consulte înainte. Pentru Cerasela este dificil să se deplaseze, pentru două-trei zile, în Franţa. Medicul francez şi-a arătat disponibilitatea de a veni el în România, însă pacientul trebuie să îi plătească transportul, cazarea şi onorariul, 4.000 – 5.000 de euro.

Cerasela nu are nici măcar cu ce să plătească curentul.

Lucruri pe care noi, ceilalţi, le considerăm banale atunci când petrecem nopţi întregi in preajma prietenilor, cu lumina aprinsa. Sau când credem că nu putem rezista fără televizor, calculator, robot de bucătărie şi altele. Pentru Cerasela, curentul electric înseamnă doar viaţa, viaţa pe care nu şi-o mai poate permite, pentru că o costă din ce în ce mai mult...

Să ne aplecăm pentru o clipă asupra acestui copil. Minunile sfinţilor sunt în noi pentru a fi dăruite semenilor noştri!

Adaugăm aici mulţumirile adânci ale Laurei Irimia si Cătălin Grădinaru pentru ajutorul venit din partea Dumneavoastră. Reverente!

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

BCR – Agenţia Truşeşti (comuna Truşeşti, judeţul Botoşani)

RON: RO 84 RNCB 0047 1090 8551 0001

Titular: Mihovici Alexandrina (mama Ceraselei)

Telefon: 0754 528 036

CERASELA - DACA NU FACE ROST DE BANI DE CURENT, MOARE

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Blocada polițiștilor și jandarmilor în Botoșani și localități s-a lăsat cu sancțiuni: 14 șoferi au rămas fără permis în ultimele 24 de ore!

astăzi, 17:24
37

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 5 acțiuni punctuale în orașele Dorohoi, Săveni, Flămânzi, Darabani și Botoșani în cadrul planului BLOCADA, a...

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
66

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...

Eveniment dedicat antreprenorilor din Botoșani: Conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente! (foto)

astăzi, 15:56
127

Sute de antreprenori din Botoșani au participat, joi, la o conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente cu fonduri europene. Evenimentul este organizat de către Camera de Comerț, Indust...