Valeriu Iftime, președintele PNL Botoșani: „Cred că județul Botoșani este în colaps...” (video)

Valeriu Iftime, președintele PNL Botoșani: „Cred că județul Botoșani este în colaps...” (video)

Sâmbătă la amiază, la sediul de partid al formațiunii politice PNL – Filiala Botoșani a avut loc o conferință de presă moderată de Valeriu Iftime, președintele Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani și candidatul formațiunii pentru președinția Consiliului Județean Botoșani.

De asemenea, au participat Eduard Mititelu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Inovării și Digitalizării, dar și echipa pentru CJ a lui Valeriu Iftime.

Valeriu Iftime a făcut o retrospectivă a celor trei săptămâni de campanie și perioada precampaniei. Astfel, președintele PNL Botoșani consideră că județul Botoșani este în colaps, iar cea mai mare problemă cu care se confruntă cetățenii județului este alimentarea cu apă.

Mai mult decât atât, liberalul spune că promisiunile contracandidaților săi nu se aseamănă cu realitatea.

„În secolul nostru, în anul 2024, oamenii cară apă cu gălețile și cu butoaiele”

Realitatea dură pe care Valeriu Iftime a punctat-o face referire la faptul că în secolul vitezei, într-o perioadă în care oamenii sunt guvernați de tehnologie, există zone din județ în care cetățenii sunt nevoiți să care apă cu gălețile și butoaiele pentru a-și adăpa animalele.

De altfel, sunt foarte mulți botoșăneni care locuiesc la bloc și primesc apă cu porția.

După trei săptămâni de campanie și o lună și ceva de precampanie și tot ce am făcut în perioada asta vă spun o părere personală și aș vrea să cred doar eu asta. Cred că județul Botoșani este în colaps. Este un colaps nu doar economic, există o problemă majoră: cea a alimentării cu apă și nu poate fi rezolvată decât într-un timp foarte, foarte scurt. Alimentarea cu apă a animalelor din județul nostru și problema irigațiilor. Nu știu dacă Dumnezeu ne dă câte un semn din când în când, să ai apă și să vezi pământul cum se usucă, să vezi oamenii care cară, în secolul nostru, în 2024, cară apă cu gălețile și cu butoaiele foarte mari, stau la coadă să ia apă”, a declarat Valeriu Iftime, candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean Botoșani.

Pe de altă parte, candidatul PNL pentru Consiliul Județean spune că ai săi contracandidați fac promisiuni care nu au treabă cu realitatea din teren.

Pe mine mă sperie. Între ce vorbim că vom face și ce avem astăzi în Botoșani este o discrepanță foarte mare încât mă pune în dificultate. Ori nu înțeleg eu ce se întâmplă, ori cei care fac politica asta...”, a completat liberalul.

„Prima noastră problemă este să rezolvăm Spitalul Județean”

O altă problemă punctată de candidatul liberal pentru Consiliul Județean Botoșani se referă la Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani. Valeriu Iftime a făcut referire la angajările pe bani care au ieșit la iveală la finalul anului trecut și începutul acestui an.

Facem trei spitale regionale, vedem și noi, dar prima noastră problemă este să rezolvăm Spitalul Județean. Să scăpăm de această presiune care vine asupra noastră după angajările astea într-un mod nefiresc. Sunt niște dosare la DNA, dar astea nu trebuie lăsate așa, lumea trebuie să știe. Nu cred că doctorii vin la Botoșani cu viteza asta știind că este o problemă. Care sunt argumentele pe care le-aș putea aduce să aduc doctorii la Botoșani? Uitați, avem un loc de muncă bun, condiții extraordinare...”, a completat Valeriu Iftime.

(Cod mandatar financiar 21240015)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum se folosesc moldovenii de peste Prut de ”Marea Nordului” pentru a atrage turiștii din România! (Foto)

astăzi, 12:42
101

Mândria Botoșanilor, plaja de la Stânca mizează prea mult pe ”farmecul” natural al zonei, investițiile demne de secolul în care trăim fiind în continuare aștep...

Botoșănean reținut după ce a pipăit o fată pe stradă!

astăzi, 11:41
208

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 34 de ani, din municipiu...

Spectacolul despre elevul-erou Mugur Călinescu, premiat la Iași! (Foto)

astăzi, 11:15
184

Trupa de teatru Drama Club, a Colegiului Național ”A.T. Laurian” Botoșani, a participat în perioada 24-26 iunie la Festivalul Național de Teatru de Păpuși și Pantomimă de la P...