Raluca Vaipan, candidatul PSD pentru Primăria Ștefănești: „Ca primar voi dota Liceul Tehnologic din orașul nostru cu utilaje agricole pe care elevii să facă practică”

Raluca Vaipan, candidatul PSD pentru Primăria Ștefănești: „Ca primar voi dota Liceul Tehnologic din orașul nostru cu utilaje agricole pe care elevii să facă practică”

Candidatul social-democrat la Primăria orașului Ștefănești, Raluca Vaipan, a anunțat că în programul său electoral a prevăzut realizarea de parteneriate între primărie, mediul privat și Ministerul Agriculturii pentru dezvoltarea bazei materiale a liceului industrial din localitate.

„Avem un județ preponderent agricol, iar elevii noștri de la Liceul Tehnologic au nevoie pe lângă cunoștințele teoretice pe care le dobândesc la clasă și de practică în teren. De aceea, dacă voi ajunge primar după 9 iunie, prin votul locuitorilor din Ștefănești, doresc să le asigur tinerilor cele mai bune condiții pentru a ieși direct cu o meserie de pe băncile școlii. M-am interesat și soluția cea mai bună este aceea de a semna parteneriate cu firmele locale din domeniul agricol și cu Ministerul Agriculturii pentru amenajarea de sere și folosirea de utilaje agricole moderne pentru practica elevilor. Numai așa îi putem ajuta cu adevărat pe acești tineri”, a declarat Raluca Vaipan candidatul PSD pentru funcția de primar a orașului Ștefănești      

Raluca Vaipan este profesor și consilier județean și cunoaște foarte bine problemele cu care se confruntă tinerii din Ștefănești după terminarea studiilor, cea mai mare problemă fiind lipsa practicii în domeniul studiat, acesta fiind principalul impediemnt pentru care nu își găsesc de lucru imediat după absolvirea liceului.

„Prioritatea mea în primele șase luni ale mandatului la primăria Ștefănești va fi aceea de a pune la punct un paeteneriat prin care să dotăm liceele din localitate și să începem practica cu elevii noștri. Voi colabora direct cu noul președinte al Consiliului Județean Lucian Trufin, care are experiență în acest domeniu pentru că a înființat o școală de meserii când a fost primar la Vlăsinești. Voi aduce la masă toate firmele interesate astfel încât absolvenții noștri să dobândească cunoștințe practice și duppă absolvire să fie direct angajați de firmele locale din domeniul agricol. Educația e calea cea mai sigură de eradicare a sărăciei”, a completat candidatul PSD Raluca Vaipan.

Comandat de Partidul Social Democrat - Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu pe zeci de hectare de culturi dintr-o localitate din Botoșani, au intervenit pompierii! (Video)

Vineri, 28 Iunie 2024
741

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere. Aceștia au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extin...

Ce pericole ne pândesc dacă ne rezervăm vacanțele pe internet!

Vineri, 28 Iunie 2024
135

Una dintre cele mai mari platforme de rezervare a cazării anunță că au crescut tentative de fraudă online cu 900%. Cel mai frecvent, oamenii sunt păcaliți să își dea datele de pe cardur...

Peste 10.000 de locuri scoase la concurs de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, filială și la Botoșani!

Vineri, 28 Iunie 2024
352

Absolvenții de liceu au la dispoziție 4.150 de locuri la buget și 4.012 locuri cu taxă. Dintre locurile la buget, 101 locuri sunt alocate pentru absolvenți de licee din mediul rural, 30 pentru et...