Liberali, membri USR-PLUS și ALDE au ieșit în stradă pentru susținerea președintelui Klaus Johannis - Galerie Foto

Liberali, membri USR-PLUS și ALDE au ieșit în stradă pentru susținerea președintelui Klaus Johannis - Galerie Foto

Sute de liberali, USRplus și Alde, susținători ai președintelui Klaus Johannis, au ieșit în această după amiază într-un marș pe străzile municipiului Botoșani.

În urmă cu două săptămâni, municipiul Botoșani a fost câștigat de liberali, dar județul este unul considerat pe mai departe ca fiind “roșu”, practic una dintre puținele redute care le-a mai rămas pesediștilor în lupta pentru președinția României.  

Înarmați cu steaguri, fulare și geci în culorile liberale, botoșănenii au mărșăluit pe un traseu stabilit înainte de începerea acțiunii, respectiv Primăria Municipiului Botoşani (Piața Revoluției, nr. 3) – Str. Cuza Vodă  – Calea Națională – Str. Sucevei - Str. Primăverii - B-dul George Enescu - Str. Marchian - Str. Teatrului –Sediul Judeţean PNL.

În județul Botoșani, potrivit datelor centralizate, Viorica Dăncilă  a obținut 51.297 de voturi în timp ce Klaus Iohannis 46.674 de voturi.

În turul II însă, majoritatea partidelor din dreapta eșichierului politic și-au anunțat intenția de al susține pe Klaus Iohannis, iar liberalii de la Botoșani au ținut să amintească că susținerea lui Klaus Iohannis ar putea fi o opțiunea mai serioasă decât a contracandidatului socialist Dăncilă.

“Ați tot auzit în ultimii ani din gura a fel de fel de politicieni expresia ”mândru că sunt român”. Unii au înțeles-o și au încărcat-o cu o nefericită nuanță de naționalism exacerbat sau chiar de xenofobie. Alții, dimpotrivă, au legat-o de metehne românești, reale sau imaginare, cu care chiar nu ar trebui să ne ”mândrim” vreodată. Suntem acum, cu o săptămână înainte de Ziua României, când vom celebra 101 ani de la înfăptuirea Marii Uniri, într-un moment deosebit de important pentru creionarea viitorului acestei țări, al județului nostru, al orașului nostru, al fiecăruia dintre noi. Duminică, pe 24 noiembrie, vom decide alături de alte milioane și milioane de români cine va fi Președintele României, Președintele nostru, în următorii 5 ani. Ca buni români și ca buni botoșăneni ce sunteți, vă cer să mergeți la vot, pe deplin conștienți de importanța vremurilor, în comparație cu eventualele vicisitudini ale vremii. Vă cer să participați la această nobilă misiune pe care o avem cu toții, reprezentând un drept, dar și o responsabilitate uriașă, de a ne alege Președintele. Și poate că acum este cel mai potrivit moment să reflectăm la adevăratele sensuri ale sintagmei de care am amintit, ”mândria de a fi român”. Nu văd cum am putea fi mândri de națiunea căreia îi aparținem dacă Președintele nostru ar fi ținta glumelor tuturor locuitorilor planetei, după fiecare gafă comisă în atât de numeroasele și importantele întâlniri internaționale. Nu văd cum ne-am putea mândri cu un Președinte care adesea uită în ce colț al lumii și chiar al țării se află. Am fi, dimpotrivă, chiar rușinați să constatăm cu orice prilej că Președintele nostru nu poate rosti niciun discurs fără a face dezacorduri penibile chiar și pentru școala generală. Am putea fi, însă, cu siguranță, mândri că suntem români constatând că Președintele care ne reprezintă este respectat și ascultat în toate marile cancelarii ale lumii! Am fi cu toții mândri să fim cetățenii unei Românii predictibile, democratice, sigure, dezvoltate, altfel spus să trăim într-o țară, într-o Românie normală! România noastră, a tuturor românilor! Cred sincer, dragii mei, că prin votul nostru de duminică vom contribui și noi, botoșănenii, la consolidarea sentimentului de mândrie autentică pentru apartenența la acest popor”, a spus liderul PNL, Cătălin Mugurel Flutur.

“Suntem la finalul unor săptămâni de campanie electorală intensă, în care am putut cunoaște pe toate fețele și cântări candidații la Președinția României. Ne dorim cu toții, sunt convins, să trăim normal, într-o țară normală, o țară pe care, împreună cu Președintele, va trebui să o construim pe baze solide. Iar construcția temeinică a României normale începe chiar de duminică, atunci când vom merge cu toții la vot și ne vom exercita dreptul de a decide asupra viitorului nostru. Am avut bucuria de a mă întâlni în această campanie electorală cu foarte mulți botoșăneni, cărora vreau să le mulțumesc pentru modul extrem de responsabil în care am simțit că privesc viitorul și soarta României. Am participat vineri după-amiază, împreună cu sute de botoșăneni, la marșul de susținere a Președintelui Klaus Iohannis pe străzile din municipiul reședință de județ. Le mulțumesc tuturor celor alături de care am învins frigul pătrunzător de afară cu căldura convingerii că trebuie să trăim într-o Românie normală. Țin să le mulțumesc, de asemenea, pentru efortul de a-mi fi alături, tuturor colegilor liberali din comunele și orașele botoșănene prin care am trecut în tot acest timp, ca și membrilor echipei de campanie care m-au însoțit zi de zi. În fine, dar, cu siguranță, nu în ultimul rând le mulțumesc în mod deosebit colegilor din USR, ALDE și PMP, cei care au decis, după primul tur al alegerilor prezidențiale, să ni se alăture trup și suflet în susținerea candidatului Klaus Iohannis. Oameni buni, o dată la 5 ani putem hotărî noi înșine cine este demn să ocupe cea mai înaltă poziție din statul român, aceea de Președinte al României. Haideți să dovedim responsabilitate, haideți să fim buni români și să votăm duminică pentru România normală, acea Românie în care dorim, în care avem dreptul și în care merităm să trăim!”, a spus și deputatul Cristian Achiței.












 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
102

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
59

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
59

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...