Gest fără precedent la Botoșani: O comisie de votare recunoaște public că a inversat scorul votului dintr-un sat! ”Stimați locuitori, ne cerem scuze”

”Ne cerem scuze deoarece pe fondul căldurii excesive și a oboselii, am greșit notarea rezultatelor în procesul-verbal privind consemnarea votării pentru primar din data de 9 iunie 2024...”

Gest fără precedent la Botoșani: O comisie de votare recunoaște public că a inversat scorul votului dintr-un sat! ”Stimați locuitori, ne cerem scuze”

   Foto: Hotnews.ro

În satul Buimăceni, comuna Albești, pe procesul verbal de la alegerle locale a apărut scorul candidaților PNL 184 - PSD 165. De fapt, spune comisia, rezultatul corect a fost invers.

HotNews a discutat cu șefa comisiei, cea care a întocmit scrisoarea de scuze, dar și cu șeful BEJ Botoșani, care spune că ”nu am fost informați de așa ceva” și atrage atenția că ”singurul document oficial e procesul-verbal”.

Scrisoarea comisiei sectiei de votare Buimaceni:Comuna Albești se află la 40 kilometri est de orașul Botoșani. Are aproximativ 6.000 de locuitori și șase sate componente. Printre ele se găsește satul Buimăceni, unde a fost una dintre cele opt secții de votare ale comunei.

Procesele-verbale din Albești, înregistrate în platforma Autorității Electorale Permanente, arată că în trei sate alegerile au fost câștigate de candidatul Florin Cristian Cîmpanu (PSD), iar în celelalte trei de către contracandidatul său, Petru Brăduțu Brașoveanu (PNL).

La nivelul întregii comune, cele mai multe voturi le-a adunat candidatul PSD Florin Cristian Cîmpanu: 1.460, cu 211 mai mult decât cele ale candidatului liberal.

”Pe fondul căldurii excesive și a oboselii, am greșit notarea rezultatelor”

În satul Buimăceni, pe siteul AEP rezultatul din procesul-verbal este Brașoveanu (PNL) 184 - Cîmpanu (PSD) 165.

Dar, într-un document în posesia căruia Hotnews a intrat, comisia electorală din Buimăceni se adresează concetățenilor și spune că au notat voturile invers.

”Ne cerem scuze deoarece pe fondul căldurii excesive și a oboselii, am greșit notarea rezultatelor în procesul-verbal privind consemnarea votării pentru primar din data de 9 iunie 2024, prin trecerea inversă a numărului de voturi în dreptul candidaților”.

Ei spun că în procesul-verbal au trecut câștigător pe Brașoveanu din partea PNL, cu un număr de 165 de voturi, ”ceea ce nu este corect”.

”Câștigător pe satul Buimăceni fiind Cîmpanu Florin-Cristian din partea PSD cu un nr. de 184 de voturi”, mai spune documentul, semnat de cei 8 membri ai comisiei electorale.

reședintele BEJ, judecătorul Lungu: ”Nu am fost informați, singurul document oficial e procesul verbal”

Pe site-ul oficial al AEP, în continuare procesul-verbal este cel de care membrii secției de votare din Buimăceni s-au dezis. Președintele Biroului Electoral de Circumscripție Județeană, judecătorul Lucian Lungu a spus, într-o discuție cu Hotnews, că ”Nu am fost informați despre situația pe care o descrieți, la Buimăceni. Exista calea de a modifica procesul verbal, dar n-au apelat la ea”.

”Singurul document oficial opozabil tuturor este procesul verbal oficial”, a mai spus președintele BEJ Botoșani, Lucian Lungu.

Șefa secției: ”Am comis eroarea în momentul în care am transcris numărul de voturi, de pe ciornă pe procesul verbal”

HotNews a discutat cu șefa secției de votare din Buimăceni, Carmen Neculescu, cea care a postat și ea scuzele pe Facebook.

Ea a confirmat autenticitatea documentului și a spus că scrisul îi aparține, ”apoi am fost acasă la oameni, la colegii mei să semneze”.

Șefa secției susține că ”am comis eroarea în momentul în care am transcris numărul de voturi, de pe ciornă pe procesul-verbal”.

Carmen Neculescu este profesor de agricultură. Ea susține că ”domnul candidat Cîmpanu este cel care ne-a cerut să facem această scrisoare ca să spunem oamenilor că am greșit”.

Întrebată de HotNews cum au rectificat eroarea, de vreme ce ea a rămas pe siteul AEP, a spus că ”am făcut-o la Biroul Electoral Județean”. ”Ați fost acolo?”. ”Da, dar doar cu procesele verbale de la europarlamentare”. ”Și cele de la locale?”. ”Acelea au rămas la Albești, la comună”. Carmen Neculescu a susținut că nu-și amintește cum s-a rectificat eroarea. Continuare pe Hotnews.ro…

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Taxa pe lux” în România. ANAF anunță cum vor fi impozitate casele şi maşinile!

astăzi, 10:19
87

„Taxa pe lux” a intrat în vigoare şi casele/apartamentele mai scumpe de 500.000 de euro trebuie declarate la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) până la fina...

Doliu în sănătatea botoșăneană: „Colegii aveau cuvinte de laudă la adresa ei... și pacienții o apreciau, și aparținătorii”

astăzi, 09:50
899

Cristina-Iuliana Siminiceanu a activat la secția de Psihiatrie a Spitalului Județean „Mavromati” în cadrul Centrului de Sănătate Mintală pe funcția de psiholog. A plecat l...

(P) 10 lecții memorabile despre bani pe care părinții ar trebui să le predea copiilor lor înainte de adolescență

astăzi, 09:40
51

Sunteți profesorul numărul unu al copilului dvs în ceea ce privește chestiunile legate de bani. În caz contrar, cineva va deturna această șansă și îi va înșela în...