Tace și face. Autostrada Siret – Suceava – Ploiești (A7) va fi construită din fonduri europene. Studiile de fezabilitate vor fi scoase la licitație până la sfârșitul acestei luni

Tace și face. Autostrada Siret – Suceava – Ploiești (A7) va fi construită din fonduri europene. Studiile de fezabilitate vor fi scoase la licitație până la sfârșitul acestei luni

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a anunțat că autostrada Siret – Suceava – Ploiești (A7) va fi construită și va  fi finanțată din fonduri europene. Aflată doar la 40 de kilometri distanță, investiția ar face ca Botoșaniul să fie conectat, prin Suceava, la o autostradă într-un timp foarte scurt.  

Guvernul Dăncilă a insistat mai bine de 2 ani să aceasta trebuie făcută în partener public privat, deși toate inițiativele din plan local vizau în primul rând atragerea de fonduri europene.

Președintele CJ Gheorghe Flutur, noul director general al Companiei Naționale de  Administrare a Infrastructurii rutiere (CNAIR), Sorin Scarlat, și prefectul Alexandru Moldovan s-au întâlnit la mijlocul acestei săptămâni la Suceava și au discutat despre perspectivele investiționale în infrastructura rutieră din județ.

În urma întâlnirii, Gheorghe Flutur a anunțat că autostrada Siret – Suceava – Ploiești (A7) va fi construită și va  fi finanțată din fonduri europene.

Conform președintelui CJ, studiile de fezabilitate pentru tronsoanele Siret – Suceava (41 km) și Suceava – Pașcani (60 km) vor fi scoase la licitație până la sfârșitul acestei luni. Valorile estimative pentru porțiunea Siret -Suceava sunt de 893 de milioane lei, iar pentru porțiunea Suceava – Pașcani aproximativ 1,3 miliarde lei. Lungimea totală a A7 este de 430 km, iar valoarea totală de ridică la aproximativ 4,9 miliarde lei cu TVA.

Pe de altă parte, în discuție s-a luat și Autostrada Nordului Suceava – Dej – Satu Mare, fiind prezentată etapizarea proiectului și tratarea în primă fază a centurilor ocolitoare de pe traseu: Gura Humorului, Câmpulung, Vatra Dornei.

„Acum se discută despre transferarea unor bani de la POIM la POR pentru ca aceste centuri să fie eligibile. În perioada imediat următoare vor veni specialiști din cadrul CNAIR pentru a discuta la concret realizarea centurilor”, a declarat Gheorghe Flutur.

La discuții a participat și directorul DRDP Iași, Mugurel Laicu, căruia Gheorghe Flutur i-a solicitat modernizarea DN2 Grănicești – Vama Siret, modernizarea unor porțiuni din DN 17 Suceava – Vatra Dornei, modernizarea DN Păltinoasa – Marginea – Vicovu de Sus, modernizarea DN Adâncata – Zvorâștea, Rădăuți – Gălănești, Sadova – trei Movile – Ciumârna, precum și investiții în sensuri giratorii.

„Am solicitat ca aceste întâlniri să aibă loc periodic și la ele să participe și reprezentanți ai Consiliului Județean, șefi de instituții deconcentrate pentru a găsi cele mai bune și cele mai rapide soluții pentru rezolvarea problemelor. În ultimii ani Consiliul Județean a fost fugărit de la aceste întâlniri și cred că județul a avut de pierdut”, a  spus Flutur.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
377

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
235

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
60

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...