Tabuleac solicita ajutorul parlamentarilor!

Tabuleac solicita ajutorul parlamentarilor!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean  

Cu prima ocazie ivita, seful Consiliului Judetean Botosani vrea sa propuna parlamentarilor de Botosani sa intervina pentru modificarea legislatiei acolo unde aceasta are anumite scapari care nu fac decat sa ingreuneze activitatea autoritatilor publice si sa permita efectuarea unor jocuri murdare.

Mihai Tabuleac, presedintele CJ Botosani, face referire aici, in mod special, la legislatia cu privire la organizarea licitatiilor si dreptul la contestatie. Pentru ca s-a lovit de o hiba legislativa in acest sens, conducerea institutiei va propune parlamentarilor botosaneni sa intervina pentru evitarea acestor situatii.

Sefului CJ nu i se pare normal ca atunci cand se doreste organizarea unei licitatii, oricine poate sa intervina cu o contestatie ce se poate face de fiecare data cand se incearca reluarea procedurii de organizare a licitatiei.

Mihai Tabuleac a dat ca exemplu licitatia de atribuire a lucrarilor de deszapezire, licitatie pe care CJ incearca sa o organizeze a treia oara, de fiecare data intervenind cate o contestatie. Seful institutiei considera ca legea trebuie modificata in asa fel incat sa se permita depunerea contestatiilor numai intr-un anumit termen, nepermitandu-se depunerea de contestatii decat la prima licitatie.

"Vorbim aici de niste hibe legislative. Ar trebui sa existe un termen de depunere a contestatiilor. In mod obligatoriu voi propune parlamentarilor de Botosani sa faca o modificare la legislatie. Imi pare rau ca nu am facut eu acest lucru. M-am straduit sa fac foarte multe amendamente la legislatia privind achizitiile publice, dar acest lucru mi-a scapat. Dar se vede treaba ca pana nu te lovesti de acest aspect nu ai de unde sa stii. Eu am crezut ca traim intr-o societate normal, nu intr-una care vrea neaparat sa faca rau altuia fara sa castige nimic, numai sa se bucure de raul altuia", a subliniat Mihai Tabuleac.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
324

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
557

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
165

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...