”Suntem pregătiți și nepregătiți într-un fel sau altul”, a concluzionat prefectul Sorin Cornilă în ședința Colegiului Prefectural

Acesta a anunțat că va organiza săptămâna viitoare o nouă întâlnire pe tema deszăpezirii cu toți drumarii.

”Suntem pregătiți și nepregătiți într-un fel sau altul”, a concluzionat prefectul Sorin Cornilă în ședința Colegiului Prefectural

   Foto: Ziarul de Roman

În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural, desfășurată în data de 26 octombrie, în sala Nicolae Iorga a Palatului Administrativ, au fost prezentate rapoarte și analize privind stadiul pregătirilor pentru iarna 2023-2024, în care se află instituţiile publice, unităţile administrativ-teritoriale şi societăţile comerciale de pe raza Judeţului Botoşani, care asigură servicii publice pentru cetăţeni.

Liviu Mihalache, adjunctul Secției de Drumuri Naționale Botoșani a supus atenției cele mai multe probleme, avertizând asupra faptului că pe tronsonul de drum DN 29 F, Dragalina – Racovăț, preluat de la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri (DJDP) după ce a fost redeschisă Vama Racovăț, s-ar putea înregistra dificultăți în intervenții, dacă vor fi ninsori abundente.

„Avem acum în plus vreo 17,6 kilometri de drum foarte greu de gestionat pe perioada de iarnă. Rampe, curbe, pante. Am cerut utilaje în plus pentru acest sector”, a declarat Liviu Mihalache.

Acesta a atras atenția și cu privire la deficitul de personal, amintind celor prezenți că un anagajat al Secției de Drumuri Naționale Botoșani a decedat în luna aprilie 2023, din cauza epuizării.  Dealtfel, djunctul Secției Drumuri Naționale Botoșani a precizat că Dumitru Clipaciuc, șeful instituției pe care o reprezintă, se află la Iași tocmai pentru ”a discuta toate problemele astea, în legătură cu utilajele, cu personalul, cu o firmă care să le asigure mentenanța, pentru că nu au un om care să răspundă. Ne-am cam lămurit cu ei”.

Rapoarte de analiză pe tema stadiului pregătirilor pentru iarnă au fost prezentate și de colonel Dan-Decebal MURARU – inspector șef, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Botoșani, precum și de Liviu Nicolae ȘTEFAN – director general, SC “Nova Apaserv” SA Botoşani.

Problemele aduse în atenție de Liviu Mihalache l-au determinat pe prefectul județului, Sorin Cornilă să afirme că ”suntem pregătiți și nepregătiți într-un fel sau altul din cauza capacităților tehnice”.

Acesta a anunțat că va organiza săptămâna viitoare o nouă întâlnire pe tema deszăpezirii cu toți drumarii: „vom avea o analiză, să vedem exact care este situația. Trebuie să ne pregătim de ce e mai rău!”

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta