Se deschid porţile Botoşanilor: o investiţie aşteptată de zeci de ani va fi realizată

Fiecare campanie electorală, fiecare ministru care a venit în judeţul Botoşani şi fiecare program de guvernare a pomenit de o investiţie vitală botoşănenilor. Întors de câteva ori din diverse motive la sertar, proiectul de reabilitare a drumului Botoşani- Târgu Frumos a trecut de comisia tehnico- economică.

Se deschid porţile Botoşanilor: o investiţie aşteptată de zeci de ani va fi realizată

Indicatorii tehnico- economici ai investiţiei pe Botoşani- Târgu Frumos au fost aprobaţi în comisia specializată a Ministerului Transporturilor, ca atare până la sfârşitul acestui an este prognozată scoaterea la licitaţie a investiţiei.

"Din discuţiile pe care le-am avut cu domnul ministru şi cu directorul general al CNAIR, până la sfârşitul anului va fi scoasă la licitaţie investiţia, însemnând proiectare şi execuţie", spune senatorul Doina Federovici.

Proiectul privind reabilitarea celui mai jalnic sector de drum ce face legătura cu capitala Moldovei a mai intrat şi în primăvară în analiza Comisiei Tehnico- Economice, însă atunci reprezentanţii CNAIR au cerut mai multe lămuriri, astfel că proiectul a fost din nou dat deoparte.

Investiţia ce priveşte reabilitarea a 76,8 kilometri de drum este estimată la 358 913,094 mii lei inclusiv TVA.

În ultimii doi ani, drumul ce face legătura cu judeţul Iaşi a mai fost peticit, ba chiar s-a şi turnat un covor asfaltic în zona Zăiceşti, însă sectorul de la Flămânzi- Frumuşica spre Târgu Frumos este deplorabil, deloc încurajator pentru potenţialii investitori în zona Botoşanilor.

 

Spune-ne opinia ta