Reacția șefului DRDP Iași legat de "ruperea" Regionalei de Drumuri și Poduri

Reacția șefului DRDP Iași legat de "ruperea" Regionalei de Drumuri și Poduri

  Mugurel Laicu  

Directorul Directiei Regionale de Drumuri di Poduri, Mugurel Laicu, a reactionat pe pagina sa de Facebook dupa ce s-a anuntat ruperea in doua a Directiei. Astfel, dintre cele opt judete ale Moldovei, la Regionala ar mai ramane Bacau, Neamt, Suceava, Botosani, Vrancea si Iasi.

„Din respect pentru salariatii DRDP Iasi, ma vad nevoit sa fac o serie de precizari cu privire la informatiile si speculatiile aparute in presa locala si regionala, legate de reorganizarea institutionala a DRDP Iasi, decisa la varful CNAIR.

In primul rand, nu vorbim despre o decizie cu aplicare imediata, ci despre o strategie de lucru pe termen lung adoptata la nivelul Consiliului de Administrare al CNAIR, for din care sefii DRDP din tara nu fac parte. 

Prin urmare, cei abilitati sa ofere declaratii si raspunsuri cu privire la ratiunile care au stat la baza acestei decizii se regasesc exclusiv la varful acestei structuri a CNAIR, mai ales ca posibila reorganizare vizeaza trei regionale DRDP, nu doar Iasul.

Ca director regional al DRDP Iasi, ii asigur in continuare de sprijinul si de respectul meu pe toti salariatii din subordine, un colectiv campion pe ramura noastra ,care nu trebuie sa isi faca griji cu privire la siguranta locurilor de munca si a drepturilor castigate cu truda. 

Ei sunt in continuare salariati ai CNAIR, institutie care, in ciuda tuturor speculatiilor si declaratiilor, a apreciat realizarile, eforturile si capacitatea umana de care Iasul a dat dovada in ultimii ani.

Pentru aducere aminte, precizez doar ca DRDP Iasi este la acest moment cea mai mare regionala din tara, cu peste 1000 de salariati si peste 3300 km de drumuri nationale in administrare. 

O institutie cu traditie pentru zona Moldovei, care in acest an implineste 100 de ani de la infiintarea, prin decret regal, ca structura de administrare a infrastructurii rutiere.

Lovitura de teatru! DRDP Iasi a fost reorganizata! Deputatul Petru Movila ia atitudine: “Viorica Dancila si Razvan Cuc, luati mana de pe Iasi!” - VIDEO

Din aceasta postura, in ultimii ani, DRDP Iasi a fost prima dintre regionalele din tara la toti indicatorii de performanta, atat in ceea ce priveste executia bugetara, derularea contractelor si parcurgerea procedurilor necesare demararii obiectivelor de infrastructura rutiera (vezi, spre exemplu, deblocarea unor contracte de investitii si demararea in forta a lucrarilor la variantele ocolitoare ale principalelor centre urbane din aria de administrare dar si intretinerea DN).

Ma simt mahnit, asadar, sa vad declaratii care dau de inteles ca DRDP Iasi a fost reorganizata pentru lipsa de eficienta sau ca ar fi fost lasata „fara obiectul muncii”. 

Pentru toti autorii acestora, reamintesc doar avizele elaborate in regim de urgenta pentru Axa rutiera interjudeteana Iasi-Suceava ori pentru Spitalul Regional de Urgenta, unde am prezentat in timp record propriile studii si solutii pentru realizarea bretelelor de legatura cu acest obiectiv. 

Aceste avize sunt emise de Consiliul Tehnico-Economic (CTE) de la nivelul DRDP, for alcatuit din specialisti cu experienta si din cadre didactice universitare cu expertiza recunoscuta in domeniu,care analizeaza toate documentatiile in concordanta cu legislatia afkata in vigoare. 

Prin urmare, cei care isi dau cu parerea despre activitatea noastra, sa se uite mai intai in propria curte , apoi sa emita comparatii si sa aiba grija la ce sugereaza in legatura emiterea avizelor! 

In ceea ce priveste Sectia de Productie – ca si aici am vazut diverse speculatii – aceasta nu este o jucarie in mana unui lider sau sef de institutie, ci este o structura de sine statatoare in cadrul DRDP Iasi, ale carei statut si patrimoniu sunt bine definite. 

Este adevarat, momentan, statia de productie si statia de productie a mixturilor asfaltice este amplasata pe terenul Districtului Vaslui, decizia fiind luata din ratiuni strategice, pentru a deservi nevoile de interventie ale judetelor din sudul Regionalei in perioada 2018- 2021 .
Asa cum ii spune si numele insa, statia mobila din dotarea Sectiei de Productie va fi relocata in perioada 2021-2025 in nordul Regionalei ! 
Aceasta statie poate fi mutata in orice moment si in orice punct din aria de administrare a DRDP Iasi, in cazul in care situatia ar impune acest lucru.

Date fiind aceste considerente, imi mentin in continuare opinia ca o abordare realista a posibilei reorganizari decise la nivelul CNAIR ar trebui sa ia in calcul, in cel mai nefericit caz, functionarea Directiilor Regionale pe structura regiunilor economice de dezvoltare, aceasta presupunand includerea Vasluiului, alaturi de Iasi, Bacau, Neamt, Suceava si Botosani. 

Acest lucru ar conferi atat eficienta, cat si o anume coerenta in ceea ce priveste abordarea proiectelor cu finantare guvernamentala si europeana. Imi exprim astfel speranta ca grupul parlamentarilor de Iasi, de la toate partidele, vor tine cont de aceste aspecte, in apararea nu doar a celor peste 1800 de angajati ai DRDP Iasi, ci si a intereselor Iasului, ca pol regional de dezvoltare“
, a scris Mugurel Laicu pe pagina sa de Facebook.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Îl mai țineți minte pe Aron Bălan, spaima șoferilor din Botoșani?

astăzi, 13:12
21

Un tânăr care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani a fost condamnat miercuri, 24 aprilie, de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, î...

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
55

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
2022

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...