Problemele salariale la DGASPC, calvarul lunar al sefilor CJ!

Faptul ca Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani nu mai are bani pentru a-si plati salariatii nu mai e demult o noutate.

Nici faptul ca presedintele Consiliului Judetean gaseste in mod miraculos solutii, lunar, fara sprijinul autoritatilor centrale, nu mai surprinde.

"Saptamana viitoare vom avea o sedinta extraordinara de Consiliu Judetean pentru a rezolva si de aceasta data problema platii salariilor la DGASPC. Am ajuns la concluzia ca trebuie sa intervenim din nou in sprijinul lor, pentru ca nu au fost asigurate fonduri suficiente nici pentru luna iunie. Am identificat sursele pentru suplimentarea fondurilor cu aceasta destinatie. Vom rezolva si de data acesta problema salariilor, tot prin eforturi pe plan local, pentru ca n-a intervenit nicio schimbare, in ciuda multiplelor noastre solicitari, facute in ideea suplimentarilor fondurilor cu acesta destinatie", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele CJ.

Se pare ca luna acesta banii vor fi luati din anumite reserve, din zona invatamanului special, unde s-au facut o serie de economii datorita comasarii celor doua institutii de la Dorohoi, si astfel se va rezolva si de data acesta problema salariilor la DGASPC.

CJ va trebui sa aloce salariilor angajatilor la DGASPC 15 miliarde lei vechi. Presedintele CJ a precizat faptul ca, in cazul in care autoritatile centrale nu vor suplimenta fondurile pentru acesta institutie, sefii CJ vor fi nevoiti sa caute in continuare solutii pe plan local, afectand bineinteles anumite domenii.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
72

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
102

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
163

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...