Primarii, cu jalba in protap la presedintele CJ, din cauza bugetului foarte mic!

Primarii, cu jalba in protap la presedintele CJ, din cauza bugetului foarte mic!
Conducerea Consiliului Judetean Botosani s-a consultat cu primarii din judet cu privire la bugetul ce urmeaza a fi discutat in sedinta extraordinara de luni.

Mihai Tabuleac, presedintele CJ, a transmis primarilor sa comunice problemele pe care le au pana saptamana viitoare, pentru ca, acolo unde se semnaleaza situatii deosebite, sa se incerce corectii la buget in sedinta de luni.

Majoritatea primarilor s-au fost dezamagiti de sumele primite. Unii dintre ei s-au plans presedintelui CJ, mentionand ca doar drepturile salariale restante pe care functionarii publici le-au castigat in instanta sunt de ordinul miliardelor de lei.

Hotararile emise in acest sens sunt definitive si irevocabile, primarii avand obligatia sa achite aceste drepturi. Seful CJ le-a cerut primarilor sa respecte legea, iar acolo unde sumele nu ajung, sa caute intelegere la salariatii in cauza.

"Sfatul meu este ca acum, cand va construiti bugetul pentru 2009, sa tineti cont de ceea ce este inscris in hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila. Nu este incotro, asta este legea! Insa, in situatia in care nevoia de bani este disproportionata in raport cu posibilitatile financiare, atunci eu sunt sigur ca puteti sa gasiti intelegere la beneficiari, ca doar au fost si sunt salariatii dumneavoastra, si nu sunt orice fel de salariati, ci sunt functionari publici", le-a transmis Mihai Tabuleac primarilor.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
295

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
126

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
131

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...