Prețul la apă a fost modificat

Prețul la apă a fost modificat

Reuniți în ședință extraordinară, consilierii județeni au aprobat modificarea prețului și tarifului la serviciile publice de alimentare cu apă potabilă și canalizare-epurare, propusă de compania Nova Apa Serv SA.

Solicitarea de avizare a prețurilor unice pentru serviciile publice de alimentare cu apă și de canalizare-epurare către ANRSC s-a făcut în baza costurilor realizate în perioada 2019-august2020 și defalcat pe ultimele 3 luni, conform reglementărilor în vigoare, la nivelurile rezultate din recalcularea elementelor de cheltuieli, ca urmare a aplicării cheii de repartizare pentru fiecare activitate prestată”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Bogdan Dăscălescu.

Consilierii județeni au aprobat noile tarife, doar liberalii s-au abținut, singurul vot împotrivă venind din partea alesului Gabriel Alecsandru.

Astazi, eu am fost singurul care a votat impotriva maririi preturilor la apa si canalizare. Nu am mai luat cuvantul în plen să explic ca sa nu mai zica toti ca eu sunt cel mai guraliv. De cativa ani noi tot marim pretul la apa de doua ori pe an. O data e actualizarea cu rata inflatiei si a doua, deoarece BERD-ul ne obliga prin contractul de imprumut asumat de noi. (consider ca s-a negociat prost cu BERD-ul deoarece noi maream pretul oricum o data pe an, actualizat cu rata inflatiei.) Asa am ajuns sa avem unul din cele mai mari preturi din tara la apa, culmea, intr-un judet unde venitul mediu pe cap de locuitor este mic, daca nu cel mai mic. Oficialii de la CJ au zis ca este o gura de oxigen pentru operator. Consider ca aceasta gura de oxigen este ca o gura de oxigen pentru un mort. Această mărire de pret nu ajuta cu nimic operatorul si nu redreseaza nicicum Nova ApaServ. Nu au facut altceva decat sa puna alte biruri pe umerii populatiei, si asa incercata de pandemie pentru niste servicii care sunt cum sunt, a declarat consilierul județean, Gabriel Alecsandru.

Cu 25 de bani se va majora tariful la apa potabilă, de la 4,99 lei mc la 5,26 de lei mc, inclusă fiind Taxa pe Valoarea Adăugată. La capitolul canalizare-epurare, majorarea va fi de la 3,17 lei pe mc cu TVA la 3,26 de lei pe mc tot cu TVA.

Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici a ținut să precizeze că această creștere este nesemnificativă, dar pentru compania de apă poate constitui o mică gură de oxigen.

 

Spune-ne opinia ta