Prefectul si subprefectii vor fi trecuti prin furcile caudine ale noului Guvern!

Prefectul si subprefectii vor fi trecuti prin furcile caudine ale noului Guvern!

 Gheorghe Sorescu, prefectul judetului Botosani, va intra in atentia sefilor sai de la Guvern  

Prefectul si cei doi subprefecti ai judetului Botosani vor intra intr-o perioada de evaluare care va dura de la 1 ianuarie si pana la finele lui aprilie 2009. Asta pentru ca vechiul Guvern a stabilit ca activitatea pe 2008 a inaltilor functionari publici va fi evaluata in perioada ianuarie-aprilie 2009, iar persoanele nemultumite de rezultatele obtinute in urma analizei vor avea dreptul sa conteste concluziile in instanta de contencios administrativ.

Si pentru ca evaluarea va fi facuta de membrii noului Guvern, ne putem astepta la un val de destituiri, la nivelul intregii tari, dar si la numeroase contestatii la rezultatele evaluarilor!

Din categoria inaltilor functionari publici fac parte secretarul general si cel adjunct al Guvernului si din ministere, inspectorul guvernamental, prefectul si subprefectul, acestia fiind supusi unei evaluari periodice privind calitatea activitatii, pentru verificarea indeplinirii criteriilor de competenta profesionala si de performanta.

Hotararea de Guvern, aprobata in ultima sedinta a fostului Cabinet, prevede ca evaluarea generala a activitatii inaltilor functionari publici va fi realizata o data la doi ani, prin raportarea rezultatelor obtinute in acesti ultimi doi ani si a criteriilor de performanta la obiectivele strategice.

In masura in care Guvernul sau primul-ministru considera ca aprecierile din raportul de evaluare nu corespund realitatii, va putea solicita comisiei de evaluare reanalizarea calificativului acordat.

Actul normativ stabileste ca prevederile in vigoare referitoare inclusiv la contestarea in instanta a rezultatului obtinut se aplica pentru perioada de evaluare care incepe cu 1 ianuarie 2009.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unei școli gimnaziale din județ au învățat cum să circule corect ca pietoni și bicicliști! (Foto)

astăzi, 17:32
17

Luni, 22.04.2024, Școala Gimnazială ,,Dan Iordăchescu” Hlipiceni, pe lângă activitățile impuse de programa școlară, a desfășurat, în cadrul programului ,,Școala altfel&rdq...

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
41

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
58

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...