Politia Comunitara Botosani, vizitata de reprezentantul guvernului elvetian

Politia Comunitara Botosani, vizitata de reprezentantul guvernului elvetian
Reprezentantul Guvernului Elveţiei pentru judeţul Botoşani, Christian Weidkhun, însoţit de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie, au realizat o vizită de lucru la Poliţia Comunitară Botoşani.

Christian Weidkhun este o mai veche cunoştinţă a autorităţilor botoşănene, datorită programului privind prevenirea violenţei domestice, o problemă cu care se confruntă la ora actuală atât statele subdezvoltate, cât şi cel cu un grad de civilizaţie de invidiat.

"Scopul vizitei a constituit familiarizarea delegaţiei de peste hotare cu activitatea, modul de acţiune şi dotările instituţiei noastre. Invitaţii au putut vedea la faţa locului unele aspecte ale meseriei de poliţist comunitar, uniforma poliţistului comunitar şi echipamentul din dotare", a mentionat, intr-un comunicat de presa, Vasile Raileanu, director executiv in cadrul Politiei Comunitare Botosani.

Conducerea Poliţiei Comunitare a prezentat organizarea şi modalitatea de lucru a instituţiei pe care o reprezintă, cu un accent deosebit pe problemele de interes comun, cele legate de activităţile desfăşurate pentru asigurarea unui climat de siguranţă şi legalitate.

În cadrul discuţiilor, ambele părţi au manifestat un interes deosebit faţă de aspectele profesionale şi legislative, fiind reliefate atât aspecte similare, cât şi deosebirile, la nivelul structurilor din cele două ţări.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
403

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
423

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
248

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...