Pesta porcină l-a adus pe președintele ANSVSA la Botoșani, pentru discuții cu veterinarii (foto)

Pesta porcină l-a adus pe președintele ANSVSA la Botoșani, pentru discuții cu veterinarii (foto)

La invitația senatorului Costel Șoptică, miercuri, 26 august, a ajuns la Botoșani președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Robert-Viorel Chioveanu, informează organizația județeană PNL Botoșani.

În prezența senatorului Costel Șoptică și a conducerii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Botoșani, președintele ANSVA a avut discuții cu medicii veterinari din județul Botoșani pe teme privind legislația care reglementează activitatea în acest domeniu.

„Am un interes constant de a aduce reprezentanți guvernamentali în județul nostru și a avea întâlniri punctuale în așa fel încât să rezolvăm problemele botoșănenilor, implicit a persoanelor juridice care desfășoară activități în diverse domenii, practic de a face lucruri concrete pentru județul Botoșani. Principala temă de pe agenda întâlnirii cu medicii veterinari a fost analiza evoluției pestei porcine africane, dar și modalități de îmbunătățire a comunicării între medicii veterinari şi crescătorii de animale, un control mult mai strict al circulaţiei animalelor, al identificării şi actualizării permanente a bazei de date privind animalele”, a declarat senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani.

Un alt subiect abordat în cadrul întâlnirii a fost legat de combaterea pestei porcine africane, cu care se confruntă o parte din crescătorii de porci din România și implicit din Botoșani și care îi afectează pe toți producătorii.

„Facem precizarea că nu ne preocupă să transformăm vizita unor oficiali guvernamentali într-un eveniment de imagine, scopul deplasărilor în teritoriu este acela de a prelua concret probleme și a găsi soluții”, a transmis Departamentul de Comunicare al PNL.





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
151

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
162

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
246

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...