Orașul Bucecea are de astăzi o stemă nouă. Stema avea toată documentația și aprobările necesare din partea comisiei de heraldică și mai aștepta doar aprobarea Guvernului.
Guvernul și-a dat acordul astăzi, prin intermediul unei Hotărâri, iar de acum Bucecea își va putea folosi oficial noua stemă.
Stema orașului Bucecea se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, tripartit în fascie. În prima partiție, în câmp roșu, se află amplasată o cruce treflată decupată pe interior, cu marginile de argint. A doua partiție este dată de un zid crenelat de piatră din argint. În a treia partiție, în câmp albastru se află o bandă ondulată din argint. Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu trei turnuri crenelate.
Iată ce semnifică elementelor însumate pe noua stemă: Crucea treflată decupată pe interior evocă rădăcinile străvechi ale localității, prima atestare documentară datează din anul 1569 și face trimitere la biserica cu hramul „Sf.Nicolae” din anul 1787, declarată monument istoric. Zidul de piatră face trimitere la faptul că localitatea dobândește, de la 16 ianuarie 1828, statutul de târg, prin grija proprietarului Alecu Rallet – participant la Revoluția de la 1848 și luptător pentru clauza Unirii (1859). Banda undată de argint, pe un câmp de culoare albastră, simbolizează faptul că localitatea Bucecea care s-a dezvoltat pe cursul Siretului, care a constituit din vechime, o importante arteră comercială și face trimitere și la rezervația naturală Bălțile Siretului, aflată pe teritoriul actual al orașului. Coroana murală cu trei turnuri crenelate semnifică faptul că localitatea are rangul de oraș.