Ora Pământului. Diseară se sting luminile în zona centrală a municipiului Botoșani

Ora Pământului. Diseară se sting luminile în zona centrală a municipiului Botoșani

Primăria municipiului Botoșani se alătură uneia din cele mai mari acțiuni voluntare – Ora Pământului!

Astăzi, pe 25 martie 2023, timp de o oră, de la 20.30 până la 21.30, vor fi stinse luminile la sediul municipalității și pe Pietonalul Unirii, Parcul Primăriei, Pietonalul Bancar și Parcul Junior.

În acest an are loc cea de-a 17-a ediție a Orei Pământului (Earth Hour), ce își propune a fi „cea mai mare oră pentru Pământ”.

Oameni, instituții publice și companii de pe tot globul se vor uni pentru a stinge lumina și vor oferi o oră din timpul lor pentru planetă, în peste 8.000 de orașe din 195 de țări.

Pe lângă gestul simbolic de a stinge lumina în intervalul 20:30 – 21:30, organizatorii – World Wide Fund for Nature – invită oamenii să renunțe la rutina zilnică și să petreacă o oră în care să desfășoare acțiuni care au ca scop protecția naturii.

Ora Pământului a fost organizată prima oară pe 31 martie 2007 în Sydney, când 2 milioane de oameni și peste 2.100 companii au stins lumina timp de o oră.

(Comunicat de Primăria municipiului Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
83

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
93

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
28

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...