Ora Pământului. Diseară se sting luminile în zona centrală a municipiului Botoșani

Ora Pământului. Diseară se sting luminile în zona centrală a municipiului Botoșani

Primăria municipiului Botoșani se alătură uneia din cele mai mari acțiuni voluntare – Ora Pământului!

Astăzi, pe 25 martie 2023, timp de o oră, de la 20.30 până la 21.30, vor fi stinse luminile la sediul municipalității și pe Pietonalul Unirii, Parcul Primăriei, Pietonalul Bancar și Parcul Junior.

În acest an are loc cea de-a 17-a ediție a Orei Pământului (Earth Hour), ce își propune a fi „cea mai mare oră pentru Pământ”.

Oameni, instituții publice și companii de pe tot globul se vor uni pentru a stinge lumina și vor oferi o oră din timpul lor pentru planetă, în peste 8.000 de orașe din 195 de țări.

Pe lângă gestul simbolic de a stinge lumina în intervalul 20:30 – 21:30, organizatorii – World Wide Fund for Nature – invită oamenii să renunțe la rutina zilnică și să petreacă o oră în care să desfășoare acțiuni care au ca scop protecția naturii.

Ora Pământului a fost organizată prima oară pe 31 martie 2007 în Sydney, când 2 milioane de oameni și peste 2.100 companii au stins lumina timp de o oră.

(Comunicat de Primăria municipiului Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Casa Memorială „Nicolae Iorga” marchează 152 de ani de la nașterea istoricului

Sâmbătă, 3 Iunie 2023
48

Luni, 5 iunie 2023, aniversăm 152 de ani de la nașterea celui mai mare istoric român, Nicolae Iorga. Cu acest prilej, Casa Memorială „N. Iorga” din Botoșani, locul unde şi-...

Cum sunt batjocoriți mii de săteni din Botoșani. Blestemul apei și risipirea banilor

Sâmbătă, 3 Iunie 2023
364

Deși au rețea de apă potabilă, localnicii dintr-o comună se chinuie fără apă de aproape trei decenii. De vină este o magistrală veche de alimentare pe care nu o schimbă nimeni. În plu...

Un medic botoșănean spune cum să te lași de fumat. Postul anti-tutun poate fi realizat în cinci zile

Sâmbătă, 3 Iunie 2023
509

Fumul de țigară conține aproximativ 69 de substanțe cangerigene. Tocmai de aceea medicii consideră fumatul unul dintre cele mai nocive obiceiuri pentru sănătate. Medicii DSP de la Botoșani spu...