Dupa ce ore in sir aproape 30 de oameni si-au cerut dreptul de mostenitori ai iazului Dracsani, o delegatie a grupului de nemultumiti a purtat discutii cu cei din conducerea Prefecturii.
Raspunsul primit de la sefii judetului nu a fost pe placul lor.
Nu aveau ce cauta la Institutia Prefectului, intrucat tot ei au solicitat sa asteptam pana se pronuna instanta. Ei au contestat oferta pe care le-am facut-o noi, ca nu ar avea nevoie de ea. Exista o sentinta judecatoreasca in care se spune clar ca li se constituie dreptul de proprietate pentru 700 de hectare de luciu de apa, dar pe alt amplasament. Iazul are rol de atenuare a viiturilor si este de interes national. Daca nu este exploatat cum trebuie poate provoca inundatii majore, motiv pentru care s-a decis sa ramana in domeniul public al statului, a declarat David Salgau, subprefect de Botosani.
Unul dintre motivele pentru care membrii Asociatiei Obstea Dracsani au colindat strazile Botosaniului cu pancarde si si-au cerut dreptatea in fata Palatului Administrativ a fost si cel de a li se pune la dispozitie documentul din care rezulta faptul ca iazul in cauza face parte din domeniul public al statului.
Sa ne dea acest document, pentru ca noi sa ne putem adresa la Curtea Constitutionala, daca ei spun ca e domeniul public cu trecere din domeniul privat, conform Constitutiei Romaniei, nu se poate trece un domeniu privat in domeniu public fara o prealabila despagubire, ori noi nu am stiut nimic de treaba asta, a declarat Mihai Popa, presedintele asociatiei.